Коли я стояла в черзі, мене відштовхнула зух вала жінка і пішла вперед мене. Я не стала сnеречатися, тому що розуміла, яким життям вона і мільйони таких живуть

Сталося це в магазині, поряд із касовим апаратом. Я стояла в черзі, коли мене підрізала незнайома жінка в чорному плащі. -Вибачте, тут черга. -Я думала, ви не стоїте у черзі. На вигляд їй було років 50. Якби це була молоденька дівчина, я б уnлуталася в бійку. Але коли жінка доросла – якось це робити непристойно. Але ця дамочка обернулася — явно посnеречатися зі мною. Я просто усміхнулася, даючи зрозуміти, що не маю наміру розбиратися. В голові завжди була ця думка: не варто лая тись з дорослими жінками.

Їх уже й так замучило життя, робота, вони безнадійні та ще й на вулиці холодно. Навряд чи має ідеальне здоров’я, вона ж явно просиджує черги в поліkлініках. Звичайно ж, я завжди рада побачити повну сил, 60-річну даму, яка живе повним життям, займається спортом, ходить на виставки, по ресторанах. У мене є кілька таких знайомих. Плюс до всього, з роками душевна рівновага, точніше, його відсутність, дається взнаки. Вчиняти так, як я вчинила, потрібно з усіма жінками. Включайте режим «енергозбереження», не сперечайтеся, не kонфліктуйте — ці 3 хвилини не перевернуть ваше життя.

Була в мене подруга на ім’я Таня. Ми товаришували ще з інституту. Незабаром її характер почав псуватися. Вона могла образитися на будь-яку нісенітницю. Вирішила перестати з нею спілкуватися, але потім зрозуміла: про що я думала? Ми ж ось скільки років разом. Все, що мені потрібно зробити, це перетерпіти її істерики, адже потім все ж таки налагоджується. Прийшовши додому після магазину, я написала Тані, що такий серіал сьогодні пропустила. Розговорилися, я сама згадала про недавній наш конфлікт. Правда, він швидко закрився після її повідомлення: «Послухай, вибач, я не хотіла».