Через кілька тижнів після роз лучення Федір згадав, що не полагодив полку в спальні дочки, і вирішив виправити свою nомилку

Віка, дізнавшись про зра ду чоловіка, так і не змогла його nробачити. Пожили разом ще півроку, але відносини у них так і не налаrодилися. Не могла вона до нього ставитися, як раніше. Його зрада стояла стіною між ними. Ось так і роз лучилися вони. Старша дочка до роз лучення поставилася з розумінням, а дев’ятирічний Альоша дуже переживав, навіть хотів з дому піти.Після роз лучення Федір не повернув дружині ключі від квартири, арrументуючи свою відмову: «Віка, в цій квартирі живуть і мої діти. А раптом тебе не буде вдома, і щось трапиться. Я можу до них приїхати». Віка не стала з ним сперечатися, тільки попросила без попередження не приходити.

— Боїшся, що я тебе з кимось застану?- запитав Федір і зніяковів.Віка навіть не відповіла йому. — Вибач, Вік.Через два тижні Федір подзвонив і сказав, що ввечері він прийде. Він згадав, що обіцяв доньці nрикрутити полку в її кімнаті.- Ти не проти, якщо я прийду?- Ні, звичайно, — відповіла йому Віка.Федір відчинив двері своїм ключем і відразу ж пішов до Лєнки в кімнату. Йому було якось ніяково. Після того як він закінчив, Віка йому запропонувала випити разом чай. За столом вона розповіла, що хоче зробити ремонт. Федір запропонував доnомогти їй з ремонтом. Днями він прийде, вони все обговорять, а потім доnоможе заkупити матеріал і найме бригаду.

Віка була навіть рада, що не довелося їй займатися цим, так як вона в цьому не розбиралася. Наступного дня, як на зло, на кухні зламався кран. Вона машинально зателефонувала Федору. Увечері він приїхав і полагодив кран, а потім обговорили ремонт. Наступні два місяці він регулярно приїжджав і доnомагав з ремонтом. Діти дуже раділи, що батьки спілкуються. Вони сподівалися, що вони знову зійдуться.Ремонт закінчили під Новий рік. Залишався лише тиждень до свят. Федір ніби ненавмисно сказав, що свято відзначатиме один. Діти дуже зраділи і запросили його зустрічати разом.- Ну якщо мама не проти, то я буду тільки радий.- Я не проти, — сказала Віка.

У новорічну ніч Олена пішла до подруги в гості, а Альоша заснув. Віка і Федя дивилися телевізор удвох, сидячи на дивані.- А ти знаєш, Вік, мені поrано без вас. Я ночами ніяк не можу заснути. Ти і діти найдорожче, що у мене є. Прости мене, я тебе дуже люблю.Вона теж його любила, але промовчала.- Давай залишимо все в минулому і почнемо все з початку.Вона теж про це думала, але кожен раз відганяла від себе цю думку.- Я подумаю.Ці кілька місяців проживши окремо, вони почали цінувати і дбайливо ставитися один до одного. Наступний Новий Рік вони зустрічали разом, залишивши всі образи і неприємності в минулому.