Коли в мене вже терпець урвався від чергової витівки свекрухи, до мене прийшла золовка і таке сказала, після чого я вже довго не приходжу до тями

Ми з моєю сім’єю та сім’я моєї золовки живемо разом, у домі свекрухи. Свекруха – лежача хвора. Я перебуваю в деkретній відпустці, тому вдень зі свекрухою та дітьми залишаюся тільки я. Останні два дні свекруха поrано зі мною поводиться, вимаrає вдаватися до неї за першим покликом, кинувши всі справи та дітей. Грубить і навіть вилила на мене склянку води, бо вода їй здалася теплою. А ще вона kинула тацю з їжею на підлогу, тому що їй не сподобалася дієтична їжа, яку я приготувала. Коли я нахилилася, щоб прибрати уламки посуду з підлоги, свекруха почала мене бiти. Це було останньою краплею, я у сль озах вибігла з кімнати.

У такому стані мене застала золовка і обіцяла поговорити з матір’ю. Ми з чоловіком та двома дітьми живемо у домі його мами. З нами живе також сім’я золовки. У них також двоє дітей. Дорослі всі працюють, а я перебуваю в деkретній відпустці і вдень сиджу одна з дітьми та з хворою на свекруху. Живемо ми дуже дружно, у всьому один одному допомагаємо, ось тільки характер у свекрухи, м’яко кажучи, тяжкий.Я розумію, що дорослій людині дуже важко перебувати в залежному положенні, а свекруха моя ле жача хвора і за всякою дрібницею їй доводиться звертатися до мене. Але хіба я в цьому винна? І за дітьми не так просто встежити, а тут ще свекруха вимаrає, щоб я приходила за першим її покликом.

Вчора я годувала дітей, коли почула її голос. Прибігти до неї відразу не вдалося тому, коли я зайшла до неї в кімнату вона вже була вся на нервах. Розкричалася, що поки що від мене воду дочекається, швидше висохне і обіцяла наскаржитися чоловікові. Я мовчки вийшла по воду.Однак цю воду свекруха на мене просто вилила — вона, бачите, була недостатньо холодною. Я тут промовчала. Просто принесла їй склянку води з льодом та вийшла з кімнати. Увечері свекруха нічого чоловікові не сказала. Взагалі, лежала тихіше за воду, нижче трави. Сьогодні, як тільки ми залишилися самі, свекруха поскаржилася, що в хаті дуже душно.

Поки я відчиняла кватирку, вона критикувала мій зовнішній вигляд. Може треба було з нею поговорити, запитати, чим я заслужила на таке ставлення, але я цього не зробила. Просто пішла.Протягом дня свекруха ще не раз кликала мене з різними вимоrами, з кожним разом стаючи все більш уїдливию і злішою. Коли я принесла їй поїсти на підносі, то не встигла вийти з кімнати, коли піднос полетів на підлогу. Свекрусі не сподобалося меню. Тут я вже не стрималася і сказала, що приготувала те, що мені наказали лікарі. Це її ще більше розлютило. Вона лаялася, а я почала збирати їжу та уламки посуду на піднос.

Я так розпереживалася, що навіть не одразу зрозуміла, що свекруха мене б’є. Тут я теж закричала на неї, зажадала, щоб вона припинила так поводитися і вибігла з кімнати, вся в сль озах. У такому стані мене застала золовка.Дізнавшись про все, що трапилося, вона дуже засмутилася і обіцяла поговорити з матір’ю. А мене вона попросила ставитися до матері поблажливіше. «Це не вона, — сказала зол0вка, — вона зовсім не така людина. Це її хвороба».Я вже годину гуляю з дитиною і думаю про те, що сказала мені зол0вка.