Мама порівну поділила rроші між нами, але сестра все одно незадоволена і хотіла більше. Ось як вирішила це питання мати.

У мене є старша сестра Поліна. В цьому то і проблема, що вона старша. Цим фактом вона маніпулює все моє життя. Все почалося з дитинства. Поліна раптом вирішила, що якщо вже я молодше, то мене батьки люблять більше. Але батьки ніколи не обділяли увагою Поліну, вони завжди все ділили порівну, щоб нікого не образити. А потім Поліна зрозуміла, що якщо говорити фразу «ви молодшу любите більше», то батьки починають робити для неї все, щоб Поля не відчувала себе ущемлено. Вона могла нишком, поки батьки не бачать, вщипнути мене або штовхнути, або сильно вдарити. Я починала плакати, а Поліні від цього ставало тільки краще. На Новий Рік Поліна навіть перераховувала кількість цукерок в подарунку, щоб все було в рівній кількості.

А якщо у мене випадковим чином на одну ставало більше, Поліна закочувала істерики. Якщо ж у неї на одну більше, то вона могла протягом усього тижня говорити, що її батьки люблять більше. Я з дитинства не звертала увагу на такі витівки сестри. Іноді було прикро, але здебільшого я не хотіла з нею спілкуватися. Так само залишилося і в дорослому житті. Ми роз’їхалися в різні частини нашого міста, щоб випадково десь не зустрітися. Бачилися ми тільки у батьків вдома і то, ми сиділи в різних частинах столу. Півроку тому у нас помер батько. Мама дуже болісно переживала його смерть, а потім вирішила, що вона більше не може жити в цій квартирі.

У батьків була трикімнатна. Мама сказала, що все нагадує про батька, та й жити у великій квартирі їй одній немає сенсу. Мама продала квартиру, а сама переїхала в свою батьківську однушку, яка пустувала до цього. З отриманих грошей мама трохи відклала собі, а решту вона розділила на дві частки. Щоб я і Поліна отримали однакового. І тут сестра стала обурюватися: — Чому це їй теж половина? У неї ні дитини, ні кошеня! А я тобі двох онуків народила! — Твоя сестра теж обов’язково народить дітей, не турбуйся-відповідала мама. — Але це несправедливо! — Поліна, якщо ти скажеш свою фразу «ти любиш її більше», то зовсім залишишся без грошей, — завершила обурення мама.