Мама доріkає мені в тому, що вона безкоштовно працює заради моєї сім’ї, а я сиджу і відпочиваю. Ось як я відповіла їй.

Мама відмовилася сидіти з онукою за безкоштовно. Я такій заяві була сильно здивована. Виявляється, що сидіти з онукою-це теж робота. Ми з чоловіком працюємо на одному заводі, тільки в різних відділах, тому можемо брати відпустку в один і той же час. Цього літа вирішили скористатися шансом і відпочити в санаторії, заодно і підлікуватися. Важкий рік був у нас, хвօрօба зачепила багато сфер нашого життя. Я ось xвօріла, важко перенесла, та й ситуація в світі була не з кращих. Доньці вже п’ять років, брати її з собою нам не хочеться, тому що для дітей в санаторії нічого немає. Я подзвонила мамі і попросила її доглянути за донькою. Спочатку мама сказала, що їй потрібно подумати, потім раптово згадала про те, що у неї є важливі справи.

Пізніше стала скаржитися на своє здоров’я. — Я вже зовсім не можу ходити, ноги болять, та й спина вся ломиться. Я не знаю, що робити, куди їхати, напевно, теж потрібно в санаторій з’їздити-скаржилася вона. Я розповіла все чоловікові і запропонувала найняти нянечку, але чоловік відмовився, тому що стільки грошей немає, та й залишати дитину з невідомою людиною теж не хотілося б. Я думала зателефонувати свекрухі, але вона живе в іншому місті: витягати людину не хотілося. Я була здивована реакцією мами: раніше вона любила проводити час з дитиною, а тут стала вигадувати на ходу причини, думала, що це не помітно, але було ще як помітно. Не їхати в санаторій ми не хотіли, їхати комусь одному — не варіант, тому ми все-таки подзвонили свекрусі.

Ми вирішили, що оплатимо їй квитки туди-назад і залишимо гроші на витрати. Свекруха відразу ж погодилася: вона завжди нам допомагала. Коли мама подзвонила, то відразу ж стала розпитувати, як ми і чим займаємося. Я їй відповіла, що готуюся до приїзду свекрухи. У мами відразу ж голос став злим і холодним. Виявляється, вона хотіла, щоб ми просто заплатили їй за те, що вона догляне за онукою. А ми натяків не зрозуміли… Стала говорити, що ми з чоловіком невдячні. Мені, звичайно, було неприємно це слухати. Мама кинула трубку, а я продовжила готуватися до приїзду свекрухи. Квитки були вже куплені, та й бабуся гостинці для внучки приготувала, я ж не скажу їй, що ми вирішили все скасувати і покликати мою маму за гроші?