10-річна дівчинка не пройшла повз дідуся, який лежав в грязі. Пізніше з’ясувалося, що дитина вр ятувала людське життя!

У лютому минулого року 10-річна мешканка Кривого Рогу врятувала людське життя. Це сталося тоді, коли Яна йшла по вулиці і знайшла в грязі дідуся. Вона намагалася розбудити чоловіка, але той не міг встати, незрозуміло говорив. Дівчинка побігла додому і покликала на допомогу батька. Поки тато піднімав діда, Яна зустрічала «швидку», щоб та не загубилася в нетрях приватного сектора. Медики приїхали на місце події, надали чоловікові першу допомогу і повезли в лікарню. Мама рятівниці згадує, що дочка дуже переживала через те, що родичі потерпілого не знають про його місцеперебування. Але завдяки невеликому магазину, біля якого сталася біда, звістка про врятованого чоловіка рознеслася по району. Про нього дізналися родичі.

Врятованим чоловіком виявився 72-річний Микола. Згодом з’ясувалося, що чоловіка схопив інсульт. Ніхто не знає, скільки б він пролежав в грязі, якби його не знайшла Яна. Адже в нашому суспільстві одиниці допомагають людям, які лежать уздовж доріг. Більшість думають, що це бездомні або люди з алкозалежністю, для яких такий спосіб життя — норма. Але, як показує життя, не завжди людина на асфальті перебрала з алкоголем. Ймовірно, цій людині потрібна медична допомога через серйозні, раптові проблем зі здоров’ям. На наступний день рятівниця Яна прийшла до дідуся в лікарню з гостинцями. Дівчинці подякували за такий героїчний вчинок і подарували цукерки і мандаринки.

Батьки кажуть, що дуже пишаються дитиною. Вони вважають, що їх Яна не могла вчинити по-іншому, вона не могла пройти повз людину, якій потрібна допомога. І додали, що ми не зможемо змінити нашу країну, якщо не змінимося самі. Тато і мама Яни також пояснили, звідки у їх дитини така потреба допомагати людям. Справа в тому, що батькам на шляху завжди траплялися люди, яким потрібна була допомога. Наприклад, їдуть з села додому — на дорозі лежить людина. Дорослі зупинялися і допомагали, адже не могли пройти повз. Батьки зупинялися і допомагали, а маленька Яна спостерігала з машини. Схоже, що батьківський приклад став для Яни нормою в житті.

Правду кажуть, що не потрібно виховувати дитину, варто лише показати їй власний приклад. Так сталося і в родині Яни, де батьки на власному прикладі показали, як важливо не залишати людей в біді. Сподіваємося, що ви також навчите дитину не проходити повз чужих людських проблем. І наступного разу, коли ви на вулиці побачите людину, що лежить в безпорадному стані, підійдіть до нього. Запитайте у нього, що сталося і чи потрібна допомога. Якщо виявиться, що це алкогольний «елемент» і він так звик жити, то нічого не поробиш — йдіть далі. Але якщо це людина, якій потрібна допомога, наберіть «03», дочекайтеся лікарів. А потім пишайтеся собою.