Інга з усією родиною сіла на ді єту за порадою ліkарів. Але те, що стала витворяти свекруха дізнавшись про це, просто не описати словами

— У вашої дитини ожиріння. Це не жарти. Якщо хочете мати здорову дитину, перестаньте її годувати. Лікарка дивилася на Інгу суворо і навіть із засудженням. «Напевно думає, що мені і самій не заважало б сісти на дієту» — сумно розмірковувала Інга, — «так, після пологів зовсім не займаюся, їм що попало і ось результат». Втім, у їхній сім’ї вона товстою не виглядала. Свекор зі свекрухою важили за центнер. І чоловік завжди був досить щільним чоловіком, але при цьому був дуже активним фізично, тому проблем у нього не було. А рік тому Семен пішов угору кар’єрними сходами, осів у кабінеті ґрунтовно. Як результат, старі штани на ньому вже не сходяться, та й задишка з’явилася. І син пішов у них.

Розмову з лікарем було обговорено з чоловіком. Семен з ентузіазмом поставився до ідеї здорового харчування. З квартири було прибрано всі солодощі, чіпси, газовані напої, майонез та інші руйнівники здоров’я. Інга намагалася щосили, намагаючись годувати своїх чоловіків не лише корисною, а й смачною їжею. Проте, син нив щоразу і їв абияк. Та й Семен незабаром здувся, і на пару з сином неохоче колупав виделкою. Але Інга здаватися не збиралася. Ситуація ускладнилася, коли про це дізналася свекруха та влаштувала саботаж. Діло було так. Річницю з дня весілля вирішено було відзначати у вузькому сімейному колі. На столі було все, але тільки варене чи запечене у духовці. І без майонезу та копченостей. Не знайшовши олів’є, свекруха здивувалася:

— Інго, якщо тобі ніколи було готувати, сказала б мені. Я вже б постаралася, щоб частування було святковим. — Не в цьому справа, мамо, просто ми всі сидимо на дієті і жирне з солодким не їмо вже майже місяць, — сказав зі сміхом Семен. — Та як же це? Ти навіщо мужика голодом мориш? Та ще й дитину мучиш, у неї ж організм, що росте. Я, звичайно, з нею була не згодна. Але й мої аргументи свекруху не переконали. Отут і почалося. То дитина проговориться, що її бабуся вже нагодувала і вона не голодна. То чоловік відмовиться від вечері. Інга розуміла, що й тут без свекрухи не обійшлося, хоч у Семена й вистачало розуму це не афішувати. Інга поки що тримається і всіляко намагається захистити сім’ю від свекрухи. Але справа ускладнюється тим, що зі своїми чоловіками їй теж доведеться боротися. І сили її вже закінчуються.