Після чергового 8 березня я зважилася на роз лучення. Те, що влаштував чоловік в той день, я не забуду на все життя.

У моїй родині завжди з трепетом чекали 8 березня. Тато з братом в цей день всі справи по дому брали на себе. Вранці вони готували нам крутий сніданок. Це була не яєчня у вигляді сердечка, а справжній святковий сніданок на всю сім’ю. Вони дарували нам великі букети тюльпанів і милі подарунки. Весь день ми веселилися разом, ходили в кіно або в парк атракціонів, а ввечері заїжджали до бабусь і вітали їх. Коли я вийшла заміж, то розраховувала на таке ж ставлення до себе в цей день. Але чоловік мене сильно розчарував. Одружені ми два роки, але відчуваю, що скоро я буду розлученою. Наше перше 8 березня пройшло просто жахливо. Я прокинулася одна в квартирі. На тумбочці лежали три трояндочки-він навіть у вазу їх не поставив — і поруч маленька м’яка іграшка.

На кухні був брудний посуд, дзеркало заляпано. А в коридорі розкидані речі, мабуть, він вранці кудись збирався. Я подзвонила чоловікові: — Ти де зараз, чому вдома такий бардак? — Я у мами. Ну бардак, так приберися, сьогодні ж все одно вихідний. — Не зрозуміла… ми що свято відзначати не будемо? — Так я ж тобі там квіти залишив. Я весь день буду з мамою, все-таки її свято. — Як це її? А я що, по-твоєму, не жінка? — Ну все, не починай. Увечері прийду. Не очікувала я такої відповіді від свого чоловіка. Увечері влаштувала йому скандал, а він навіть не зрозумів, що не так. Начебто і квіти подарували іграшку. Але ми домовилися, що тепер інакше будемо це свято відзначати.

Минув рік. І знову та ж картина. На тумбочці букетик, маленький подарунок. Хоча я знала, що мамі він збирається золотий браслет дарувати, потім в ресторан її відвезти хотів. Але невже не можна і мене з собою взяти? Увечері його знову чекали розбирання, я вже завела теми розлучення, до того мені було прикро. Чоловік обіцяв виправитися. Зараз знову-скоро 8 березня. Чоловік сказав своїй мамі, що проведе цей день зі мною, а до неї ввечері заїде. Так свекруха почала придумувати, що у неї щось зі здоров’ям не те, що їй погано. Чоловік знову хоче поїхати до неї… а я вже не знаю, що і сказати.