Вероніка Петрівна із чоловіком kупили синові квартиру, а самі оселилися на дачі. Але остання вимога сина їх зб ила з пантелику

«Ось дивлюсь я на деякі сім’ї. Батьки нічим особливим дітям допомогти не можуть, але ті все одно їм вдячні і готові в усьому допомагати людям похилого віку. А наш… Не знаю, в чому ми припустилися помилки?» — думала Вероніка Петрівна з гіркотою. Сьогодні вона мала неприємну розмову з сином. Олег просив, навіть можна сказати вимагав, щоб вони з батьком продали дачу та допомогли їм купити собі квартиру більше. Вероніка Петрівна із чоловіком дуже рано задумалися про квартиру для сина. Він тільки-но пішов до школи, а вони вже відкрили в банку накопичувальний рахунок. Помалу, копійка до копійки збирали гроші і до весілля зуміли подарувати молодятам квартиру. Нехай однокімнатну, але свою.

Молоді подарунки дуже зраділи. Адже вони мали намір оформляти іпотеку, а тут такий сюрприз! Незабаром Вероніка Петрівна з чоловіком вийшли на пенсію і дуже часто виїжджали на дачу. Дача стала для них якоюсь віддушиною. Вони із задоволенням вирощували там овочі, посадили нові яблуні. Вероніка Петрівна навіть квіти там вирощувала та її клумби особливо зацікавили сусідів. Із сусідами у них налагодилися добрі стосунки. Часто приймали їх у себе та пили разом чай. Чоловік Вероніки Петрівни навіть теплицю збудував, щоби продовжити дачний сезон. Однак на зиму необхідно було перебиратися в місто, так як опалення на дачу не було . І тепер заявляється син та вимагає продати дачу. Головне прикривається турботою про них.

«Навіщо вам горбатитися на цій дачі», – каже, – «про своє здоров’я треба вже думати, відпочивати». Але сидячи в чотирьох стінах вони швидше втратить своє здоров’я, ніж працюючи на свіжому повітрі. З іншого боку, дітям справді потрібна квартира побільше, у них вже незабаром друга дитина народиться. Так вона й просиділа весь день у роздумах, доки чоловік не повернувся з риболовлі. Втомлений, брудний, але щасливий. Він почав хвалитися своїм уловом, але помітив, що дружина не в настрої. Останні новини його приголомшили. Проте Сергій Миколайович був чоловік рішучий. Він тут же зателефонував синові і сказав, що як батько готовий і далі допомагати йому в міру можливостей, але дачу вони продавати не будуть, і пора синові навчитися вирішувати свої проблеми самому.