Mарія відкрила двері і застигла від подиву. На порозі стояла молода красуня, з немовлям на руках. Вона представилася як…

Пригоди чоловіка не були таєм ницею для Марії Петрівни. У молодості Євген був красенем і не пропускав жодної спідниці. Всі обов’язки по дому лежали на плечах дружини, потім наро дилися діти – син і дочка. Чоловік все частіше став затримуватися на роботі. Марія Петрівна все розуміла, але була повністю поглинена турботами про дітей та клопотами по дому. Гостя з нетерпінням чекала відповіді, і він не змусив себе довго чекати.

Марія Петрівна спокійно повідомила дівчині, що не буде заважати її щастю з чоловіком, збере речі і піде, а вона з дитиною може залишитися в їх квартирі. Христина не очікувала такого повороту, вона була ошелешена. Дівчина чекала все що завгодно – сліз, крику, навіть загроз – але ніяк не цього. На питання Христини, де ж буде жити Марія Петрівна, та спокійно відповіла, що від батьків у неї залишилася квартира, і нехай дівчина не переживає з цього приводу.

На наступний день чоловік Євген Іванович прийшов до дружини, він дивувався з приводу її вчинку, говорив, що не збирається з нею роз лучатися. Переконував її, що вона погарячкувала і благав повернутися додому. Марія Петрівна ж повідомила чоловікові, що вона вже прийняла рішення, і воно остаточне. Євген Іванович так і не став жити з Христиною. Після неї у нього були ще жінки, ні на одній з яких він не одружився. Діти тепер спілкувалися тільки з матір’ю, не бажаючи нічого чути про батька.