Василиса завжди мріяла мати дочку, але наро дила хлопчика. Вона тоді ще й гадки не мала, що коли чоловік kине її, як маленький хлопець може стояти поруч з мамою

Василиса завжди мріяла мати дочку, щоб та допомагала їй по господарству. Про представників сильної статі жінка була не найкращої думки, в селі більшість з них зловживала алкоrолем. Чоловік Василини теж пив і працювати не дуже любив, жінці доводилося весь побут самій забезпечувати. Незважаючи на бажання жінки у неї народився син, вона на початку навіть засмутилася. Але Максим виріс відмінним хлопцем. Він з самого дитинства допомагав матері по господарству.

Завдяки його допомозі жінці вдалося розширити господарство. Коли Максиму було п’ятнадцять, батько поїхав на заробітки в сусіднє село і не повернувся. Пізніше стало відомо, що він тепер живе з іншою жінкою. Василиса відразу подала на розлу чення. Олег не з’являвся в селі довгі роки, і Максим навіть встиг забути про нього. Максим відслужив в армії і одружився на хорошій дівчині з їхнього села. Олег з’явився в селі, коли у сина вже з’явилися діти.

Він попросив у нього вибачення за те, що так і не став для нього хорошим батьком. Він передав йому велику суму грошей. — Я вже старий і хворий, нещодавно мені на голову звалився цей спадок, але мені ці гроші не потрібні. Розумію, що прощення купити не можна, просто мені здається, що ці гроші будуть тобі корисні. Скоро Олега Романовича не ста ло. Максим знайшов у собі сили, щоб пробачити батька. На гроші, отримані від нього, хлопець вирішив побудувати маленьку церкву.