Люда вирішила відчитати Женю за неуспішність дочки перед усіма, але отримала таку відповідь, після чого у неї язик не повертався.

Женя щойно прийшла з роботи додому. Цілий день вона думала, як прийде додому і ляже на зручний диван і, нарешті, відпочине. Але її спокій порушила її дочка нагадавши, що вона має йти на батьківські збори. — Ніно, мама втомилася дуже і не може піти. Вибач, — сказала Женя, сподіваючись, що дочка відв’яжеться від неї. — Мамо, а чому це, мені не можна ходити, а тобі можна? Давай, йди, а я поки що вареники зроблю, і для тебе, і для тата, — заявила дівчинка і пішла далі. На цю пропозицію Женя лише втомлено зітхнула і сказала лише просте: «Добре». Зазвичай на зборах вона сиділа в кутку, втомлено дивилася на годинник і чекала поки ці матусі закінчать хвалитися,

які їхні діти молодці, розумніші за всіх і, що вони взагалі заслужили на клас краще. Особливо на її нервах діяла голова батьківського комітету. Так вийшло, що її син навчався непогано, і це стало для неї чудовим приводом для того, щоб звітувати інших матусь за nогану успішність їхніх дітей. І ось черга дійшла до Жені. За словами голови комітету, їх конкурентами є клас «А», і їм потрібно терміново підвищити успішність, щоб наздогнати їх. І ось через кількох учнів та учениць, у тому числі й дочки Жені, їм це не вдавалося. Останньою краплею стало те, що вона назвала Ніну дурною. Так, дівчинка не вчиться на одні п’ятірки, але вона досить здатна, двійок у неї зовсім немає.

— Не стала б робити такі заяви, особливо у тому виnадку, що я знаю, де ти живеш, – сказала Женя, стиснувши зуби. — Ну, знаю, ми живемо в одному будинку, на одному майданчику, ось тільки це погоду не змінює. Твоїй дочці треба розуму набратися. — Чи варто мені говорити, як твій син набирається розуму, та так, що його плач через вашу стіну навіть чутно. Або те, як ви з чоловіком гризетися цілий день, це також додає розуму твоєму сину, Людо? На це на хаба злобно подивилася на Женю, так, ніби зараз нападе, але тоді Женя лише обвела її поглядом з голови до п’ят, і покинула клас. Так, поставила Женя її на місце знатно, та й новий привід на батьківські збори не ходити з’явився.