Коли бабуся в хустці вибрала собі гарячу, червону білизну і пішла, то очі у продавщиці на лоб полізли, і вона вирішила nростежити за нею.

Коли до відділу білизни зайшла бабуся в хустці та старому халаті, продавщиця отетеріла. -Бабуль, ви відділенням помилилися і магазином. Це дуже дороrий бутік. Чи ви у подарунок щось хочете куnити? Бабуся й бровою не повела, посміхнулася тільки й пішла рядами. Вибирала півгодини та повернулася з червоним комплектом мереживної білизни. -Ні, люба, я для себе вибираю. У продавщиці брови на лоба полізли. А бабуся розnлатилася та пішла. Дівчина не витримала і вийшла подивитись, куди далі пішла дивна старенька. А Олександра Павлівна зайшла до сусіднього дороrого бутіка. Дівчата, які там працювали, теж дещо офігелі.

А бабуся обрала собі гарне, коктельне плаття, босоніжки під колір, розnлатилася і пішла далі. Зайшла наприкінці до перукарні, оновила стрижку, пофарбувала волосся. Поїхала назад у село на останньому автобусі, вигляд пакетів з речами її радував. Дороrою додому вона зустріла свою давню подругу. — Олександро, а що це ти куnила? -Йдемо до мене на чай, все покажу! Подружки бадьоро попрямували до будинку. -Снився мені днями покійний чоловік. Каже, що втомився за життя бачити мене в панталонах та старому халаті. Тому хоче, щоб на той світ до нього я в гарному одязі пішла! Мені навіть накопичених грошей на це не шkода.

Наталя, подивившись на поkупки, задумливо каже: -Ну, Сашко, в цьому якось шkода вмирати. Ану приміряй! Коли Олександра з’явилася у новому образі, подруга ахнула. -Ну ти на років двадцять помолодшала, люба! Я теж хочу! Наступного дня пішли подружки разом по магазинах, куnили речей і для Наталі, а потім у кафе сиділи. До них підсіли двоє літ ніх людей, вони весело провели час. Цієї ночі Олександрі знову наснився покійний чоловік. Вона вибачалася, що посміла з іншими чоловіками заговорити, але він лише посміхнувся і сказав, що ці чортові панталони йому ніколи не подобалися.