Свекруха потай забрала волосся онука як rенетичний матеріал. Незабаром вона заявила, що батько Сергія не є дідусем Павла. Але Таня не розгубилася.

Коли Сергій познайомив свою кохану, Таню, з родиною, мати хлопця одразу ясно дала зрозуміти, що вона не бажає бачити Таню в їхньому будинку як невістку. Справа в тому, що родина Тані була бідненькою, а Сергій був завидним нареченим, у тому числі і за своє становище у суспільстві. Як би батьки не чинили опір, Сергій одружився саме на Тані. Батьки Сергія навіть на весілля не спромоглися з’явитися, тим самим показавши своє невдоволення вибором сина. Незабаром у пари нар 0дився синочок: світловолосий, блакитноокий… проблема була в тому, що вся родина Сергія була темноволосою та кароокою, а це, як ми знаємо, домінуючі гени.

Мати не втрачала нагоди говорити синові, що Павлуша – не його рідний син, але той мамі не вірив, і тоді жінка вирішила піти на хитрість. Вона зателефонувала невістці і сказала, що хоче побачити онука та вибачитися перед Танею. Та навіть зраділа і накрила десертний стіл перед приходом свекрухи, та даремно! Коли Таня пішла на кухню за чаєм, свекруха знайшла в шапочці онука волосся і забрала його як геnеtичний матеріал. Через деякий час свекруха радісно увірвалася до будинку сина з результатами аналізу:

батько Сергія не був біологічним дідусем Павла. Сергій був не в собі від люті. Він сказав, що має намір подати на розлучення з дружиною, але Таня не розгубилася. Ні, ну, вона попlакала, звичайно, трохи, але потім зібралася і вирішила врятувати свою сім’ю самостійно. Вона провела повторний тест на встановлення батьківства, тільки як матеріали вона здала мазки відразу від чоловіка та сина, а не від інших родичів. Яким же було здивування всієї родини, коли результати тесту показали, що Сергій – батько Павла з точністю 99.9%. Тепер у всіх були питання до свекрухи Тані …