Коля вирішив, що відтепер він сам буде вести сімейний бюджет. Але після першого ж походу в магазин, у нього мало не закрутилася голова

Незадоволений Коля вийшов з-за столу. Катя стояла біля раковини і мила посуд. І тут чоловік почав висловлювати своє обурення: — Адже я ж тобі віддаю всі свої гроші, вся моя зарплата у тебе, так? — Ну так, і що? — А чому тоді тобі так важко було купити сьогодні щось м’ясне? Я що повинен був одну зелень жувати? — Ковбаса в холодильнику є. А з м’ясного, сьогодні ціни на фарш підвищили, і така черга стояла, я вже втомлена була, додому пішла. — Так важко було купити? Катя, у тебе весь сімейний бюджет, тобі так важко?

— А ти думаєш легко грошима розпоряджатися, тим більше кінець місяця, грошей майже не залишилося. І до того ж, чому все по дому роблю я? Біжу з роботи в магазин, вистоюю чергу. Тащуся з пакетами додому, ще з дітьми потрібно уроки зробити, вечерю приготувати, будинок весь почистити і прибрати. — Тому що ти господиня, Катя. — А ти господар, Коля! Сва рилося подружжя, в результаті вирішили, що в цьому місяці Коля сам буде розпоряджатися грошима сім’ї, сам буде купувати все необхідне. Після першого походу в магазин чоловік сильно здивувався цінами. Виявляється, все так подорожчало останнім часом. Вирішив, що тепер буде економити.

На наступний день Коля купив кілька літрів масла, яйця, 5 кілограм гречки і макаронів. Сказав, що хліб і молочку потім буде докуповувати, але цієї їжі повинно на місяць вистачити. Все одно не виходило у Колі гроші економити. Тому що не знав магазинів, де можна дешевше купити, які інгредієнти для страв потрібні, а які ні. Під кінець місяця Катя нагадала, що ще буде день народження Коліної мами, так що потрібно і їй на подарунок гроші виділити. В результаті Коля психанув, віддав назад дружині всі свої гроші і картки. Визнав, що вести бюджет важко — і у дружини все виходить набагато краще.