Олексій не зрозумів, як може Таня сидіти вдома із 3 дітьми та втомитися. Тоді дружина запропонувала його посидіти лише один день з дітьми. Спочатку все було добре, проте…

Олексій ще з молодших класів був закоханий у Тетяну. Дівчинка із золотими косами підкорила його сер це своїм теплим поглядом та милим личком. Він доглядав її, портфель тягав, захищав від старших хлопців, а потім ніяких інших хлопчиків до неї не підпускав. Згодом Таня теж закохалася у свого захисника. Вони були найпопулярнішою парочкою у школі. Вчителі спостерігали за ним і посміхалися, казали: «Ось це кохання! З пелюшок почалося!» Ніхто не здивувався, коли після школи ребята вирішили одружитися. Жили вони у маленькому, шахтарському містечку, роботи було небагато, тож Олексій пішов на шахту.

Це було у якомусь сенсі сімейною традицією. Він і батько, і дід були шахтарями. Першою у них народилася донька, не минуло й двох років, як на світ з’явилися два хлопчики-близнюки. Щодня Олексій повертався після роботи і знаходив дружину, яка дуже втомилася. -Чому на шахті працюю я, а втомлюєшся так ти? Ти ж весь день удома сидиш! -Ти не уявляєш, дбати про трьох дітей це неймовірна праця, особливо коли двоє з них немовлята! -Таня, мені здається, що ти сильно перебільшуєш. Молоді раніше ніколи не лаялися, але на цьому грунті стали відбуватися постійні kонфлікти.

Зрештою, Тетяна розлю тилася і запропонувала: -Залишися замість мене хоча б один день, посиди з дітьми. Ось тоді ти зрозумієш мене! -А Ось і залишуся! Впевнений, що впораюся легко. Олексій узяв вихідний. Таня поїхала до матері до села, щоб трохи відпочити. Спочатку все непогано починалося, а потім крик, памперси, приготування. Адже Тетяна, крім цього, ще встигала забиратися, гладити сорочки і ходить до магазину. Під кінець вечора чоловік вибився з сили. У вухах від дитячого крику дзвеніло. — Чорт, а я ж думав, що складніше, ніж робота на шахті не буває.