Немовля передаємо в руки медсестрі. Вона чаклує над ним. І раптом, несподівано, тишу сколихують дитячий kрик

Вимірюємо пульс і тиск. Медсестра схвильовано повідомляє, що пульс нижче норми — 90 на 60.Оглядаю жінку. Вона скаржиться на сильний біль в животі. Слухаю серцебиття дитини-воно відсутнє. командую:-Негайно на каталку і в операційну!Сьогодні я перебував на чергуванні в акушерському відділенні. Несподівано в пологове відділення поступила вагітна жінка у важкому стані. Мене викликали на допомогу.Жінка скаржилася на біль в області живота. Породілля до того вже двічі народжувала. Правда, шляхом кесаревого розтину.

Вимірюємо пульс і тиск. Медсестра схвильовано повідомляє, що пульс нижче норми — 90 на 60.Оглядаю жінку. Вона скаржиться на сильний біль в животі. Слухаю серцебиття дитини — воно відсутнє. У жінки прослуховується тахікардія. Вона досить квола. командую:- Негайно на каталку і в операційну!Швидко набираю хірурга та анестезіолога, направляю їх в операційну.Медсестра робить попередньо аналізи. Медперсонал готується до операції. Підходить хірург і тихо питає:- Надія на порятунок дитини є?

— Рятуємо породіллю! Дитина не прослуховується.Пішла мити руки і обробляти їх спеціальним розчином. Одягаю санітарний костюм.Все почалося! Відшарувалася плацента. У порожнині живота близько півлітра темної крові. Малюк блідий, нерухомий. Асистент мені у всьому допомагає. Раптом задає болюче питання:- А може, його можна ще відкачати?
Мовчу. Відповідь застряг десь в горлі. Не хочеться говорити про найгірше. Вся увага прикута до жінки. Робимо ретельне очищення матки. Всі! Зшиваємо аорту, потім розріз.Немовля передаємо в руки медсестрі. Вона чаклує над ним. І раптом, несподівано, тишу сколихують дитячий крик.До кабінету заходить головний лікар зі щасливою посмішкою: » Я щасливий лікар «, — говорить він.«Нам все вдалося».Ми зуміли повернути життя дитині і врятувати його мати. Ситуація була далеко неординарною. Але ми впоралися. Операція пройшла успішно.Все найскладніше було позаду. Я полегшено зітхнула. Була четверта ніч. Пішла в ординаторську хоч трохи відпочити …