Не Думала Я, Що До Такого Дійде: Невістка Вже Навіть За Один Стіл З Нами Не Сідає, Готує Окремо. А Все Через Те, Що Їй, Бачте, Не До Вподоби Наша Сімейна Традиція Їсти Всім З Однієї Сковорідки …

У нашій родині з покоління в покоління так: якщо всі сідають разом за стіл обідати або вечеряти, то ставимо на стіл борщ або суп в одній величезній мисці і ложки кожному, хто скільки хоче, стільки і їсть. Щоб не капало по столу, поки до рота несеш ложку-хлібець підставляєш під неї. Так само, якщо це тушкована або смажена картопля, наприклад, ставимо в сковороді, розкладаємо всім вилки. Що тут поганого — не розумію. У сім’ї ж всі свої. Але нашій невістоньці це відразу не сподобалося, вона почала нашому сину і собі окремі тарілочки ставити.

Я зробила їй зауваження, мовляв, у нас по-іншому заведено і, раз прийшла в будинок, повинна поважати наші порядки і традиції. І вона поступово перестала сідати з нами за стіл, щось робить в ту годину, коли всі їдять, або робить вигляд, що зайнята, говорити, що працює (робота у неї якась віддалена, з комп’ютера, працює, сидячи в своїй кімнаті). Виходить потім, готує щось собі і їсть нишком, коли нікого вдома немає. Я вже дивлюся на це крізь пальці, адже це дружина нашого сина все-таки. Хоч мені така її поведінка дуже не приємна. А ще я думаю: це ж як буде, коли у них дитинка народитися? Вона і малечу навчить нехтувати з одного з нами посуду їсти?