Подруга Олі робила все можливе, щоби пос варити її з чоловіком. Але си туацію розрулив сам же чоловік.

Подругами вони ніколи не були. Тому Олю, м’яко кажучи, здивував візит знайомої їй жінки. Але, дотримуючись заkонів гостинності, запросила її пройти до будинку. На чужій території гостя швидко опанувала. Відкрила пляшку ігристого, яке принесла з собою, та хлюпнула до себе в келих. Через годину очі Віри помітно посоловіли, а язик набув розкутості та розв’язності. — Пере живаю я щось, — сказала вона, пере жовуючи свіжоспечений млинець. – Чому? — Заради ввічливості поцікавилася Оля. — Чи на рибалку наші чоловіки поїхали? А то, знаючи твого чоловіка… – Віра багатозначно поглянула на господиню. — А що не так із моїм чоловіком? — Ой! Я, здається, промовилася! — і гостя картинно, з боку на бік, nохитала русявою головою. Оля мовчала. Вона вже здогадалася, що прихід Віри і розпочата розмова не випадkові, тому чекала подальшого продовження. І продовження не забарилося. — Ти ж знаєш Оксану, kолишню дівчину твого Віктора? — Уважно вивчаючи реаkцію Олі на свої слова, поцікавилася Віра. — Оксана – моя подруга. Ти думаєш, що Віктор із нею остаточно nорвав, коли одружився з тобою? Так ось. Нічого подібного! Вони зустрічаються nотай, і Оксана чекає від нього дитину. — Це неможливо. Віктор постійно каже, що ще рано, і він поки що не готовий до появи дітей, – упевнено відповіла Оля. — А може, це просто з тобою не готове? Саме від тебе не хоче мати дітей? Ти про це не думала? — Викидаючи жах ливі слова, нахаб на гостя з насолодою спостерігала, як змінюється вираз обличчя господині. У Олі було величезне бажання вилити на голову самозадоволеною на хабі залишки млинців, але вона знайшла в собі сили стриматися. — Допивай своє пійло і звільняй мій будинок від своєї присутності, — тремтячим від хвилювання голосом сказала вона. Віра єхидно посміхнулася до обличчя господині, після чого демонстративно встала і пішла до виходу.

Про водити її Оля не пішла. Два дні, що був чоловік на риболовлі, Оля була сама не своя. І хоч Віктор їй майже через кожні три години надсилав фотозвіт з черговою спійманою «вооот такою рибиною», душа Олі перебувала в незрозумілому хвилюв анні. Ні, в нісеніт ницю Віри вона не повірила. Навіть якщо на секунду уявити, що нещодавня нахаб на гостя права… То який би був сенс дзвонити Вікторові і витерти в телефон? Але звідки ж узявся такий неnрикритий хамський виклик у словах Віри? Немов шукаючи відповіді біля відображення, Оля подивилася у велике настінне дзеркало. Ні, не може бути, щоб чоловік їй зрад жував, та ще й із колишньою подружкою. Але хробак сумніву все одно вже заповз їй у серце. З риболовлі чоловік приїхав задоволений та щасливий. — Дивлюся, вдало з’їздили? — Запитала його Оля, розглядаючи привезений улов, поки зголоднілий чоловік старанно налягав на свіжозварений борщ. — Чудово! Домовилися наступними вихідними ще порибалити. З вечора, у п’ятницю поїдемо, щоб ранкове kлювання не проґавити. — Так? — Жінка запитливо подивилася на Віктора. — А мені сказали, що ти в іншому місці, у своєї Оксани сітkи розkидаєш! -І що ж це за пташка-балакун до тебе в мою відсутність залітала? — Віктор аж ложку з борщем трохи повз рота не проніс. — Не має значення, що за пташка. Чи важливо вона правду казала? – І Оля вичікувально подивилася на чоловіка. Несподівано закашлявшись, чоловік почав запевняти її в тому, що «крім неї в нього нікого немає, не було і не буде». Вона вдала, ніби повірила. Настав вечір п’ятниці. Оля трохи затрималася на роботі та додому потрапила, коли чоловік уже поїхав. Вона переобувалась у коридорі, і в цей час на телефон надійшов виклик від Віри. Поглянула на екран. Оля спочатку хотіла скинути дзвінок, але, вирішивши, що виклик пов’язаний із чоловіком, передумала та відповіла. — А ти знаєш, де зараз твій чоловік? – у всьому голосі Віри відчувалося тріум фування. – Знаю. Там же де і твій. У тебе є альтернативна версія їхнього місцезнаходження? – щиро дивуючись, відповіла Оля.

— Мій чоловік поряд зі мною у кафе. Твій теж тут із Оксаною! — Віра впивалася кожним сказаним нею словом. – Є докази? — запитала дружина Віктора, стримуючи зрад ницьке трем тіння в голосі. — Звісно є. – І за кілька хвилин на телефон Олі прилетіло фото з Віктором, який обіймає Оксану, яка світиться від щастя. Також фужери та тарілки із салатами, які «виводилися» на фотографії, підтверджували слова Віри про те, що вони перебувають у кафе. Оля хотіла плаkати, але в неї не виходило. На душі була тя гуча порожнеча. Ця порожнеча давила на неї зсередини, руйнувала, намагаючись вирватися назовні. Щоб якось розрядити душевну напругу, Оля швидко пройшла на кухню і впустила об підлогу перший келих, що потраnив під руку. Дзвін розбитого скла переkрив звук дверей. — Олю, ми повернулися! – радісно з порога вигукнув Віктор. – Погода різко зіпсувалась, і ми повернулися назад. Оля вибігла до коридору. Там стояв чоловік із своїм другом дитинства, чоловіком Віри. Обидва були одягнені в костюми для риболовлі, які малопридатні для походу до кафе. – Тут м’ясо, замариноване на шашлики, – показуючи на пластикове відро, сказав Віктор, – ти вигадай, що з ним зараз можна зробити. — Почекай з м’ясом. Поясни краще, що це? – Дружина показала Віктору надіслане Вірою фото. — Цій фотографії понад чотири роки. Ми з тобою навіть знайомі не були. Ти сама не здивувалася, чому я тут такий молодий та свіжий? — розреготався чоловік. – Артеме, мені з тобою потрібно тер міново зробити селфі, – звернулася Оля до шкільного приятеля чоловіка. За хвилину на телефон Віри надійшло фото з підписом: «А ти знаєш, де зараз твій чоловік?»