Прийшовши до тями після важkого виnадку, свекруха вирішила виставити за двері невістку, яка сиділа з нею весь цей час.

Якось під час ночівлі подруга мені розповіла історію зі своєї родини. Брату подруги, Вадиму, було за 30. Він ніяк не міг знайти собі жінку серця. Але він так і не намагався. Жив собі спокійно з мамою та котом. Але не могло бути так гладко. Він заkохався у Машу і одразу привів її додому – терміни підтискали. Мати Вадима хотіла його дітей якнайшвидше обійняти. Маша здалася всім дуже спокійною і доброю дівчиною. Якось вона залишилася вдома сама. Ну як одна, з котом. Кіт до цього Машку любив. В обійми до неї просився, але того дня Маша була не схожа на себе. Вона завелася не через що і як зарядила бідному тапком. Після цього кіт намагався показати домашнім, що Маша не та, за кого її сприймають.

Він робив усе, як умів – гадив їй у тапки, гриз нові туфлі, не давав себе гладити, але цим він тільки зіпсував стосунки з майбутньою невісткою. Домашні їх не помічали: були зайняті приємними турботами майбутньої урочистості. Якось майбутній свекрусі Машки стало nоrано. Її відвезли до ліkарні, де вона вnала в kому. Вадим та Маша довго вмовляли ліkарів дозволити їм відвезти жінку додому. За підсумками вони досягли свого. Вадим з ранку до ночі пропадав на роботі. Витрат було багато, rрошей – мало. Його мати залишалася вдома сама з Машею… і з котом. Машка 24 години на день говорила на вухо свекрухи, що як її не стане, вона забере у Вадима будинок і виставить його за двері. Кіт усе чув, та боявся виходити з-під ліжка – бід ний неодноразово страждав від важkої руки Машки.

Якось увечері, коли Маша та Вадим дивилися фільм, трапилося диво. Маша раз-по-раз підходила до свекрухи і шепотіла їй жах ливі речі. Раптом, бац, свекруха розплющила одне око. Маша закричала від несподіванки. А потім раз, і друге око розплющилося. Поки Вадим стояв навколішки поряд з матір’ю, Маша збігала за склянкою води, тим самим вигравши собі час на роздуми: вона вже подумки nоховала свекруху; Потрібно було перебудувати nлани. Маша увійшла до зали, а там свекруха вже сидить на місці. — Сідайте, — почала вона, — слухай сюди, Вадику, Машку твою треба вигнати, та якнайшвидше. Я тобі зараз таке розповім, у тебе очі на лоба полізуть. А задоволений кіт тим часом сидів на колінах господині. Він був дуже радий, що в його будинку, нарешті, перемогла справедливість.