Все дійшло до того, що він просто зателефонував і сказав: Дай rрошей!

Мій троюрідний брат часто брав у мене в борг, а потім надсилав позичену суму на карту. Ми з дитинства з братом були дружні, до того моменту, коли він одружився. Тоді наші стосунки стали кардинально змінюватись. Вічна нестача грошей призвела до того, що він часто просив у мене в борг. А з дружиною у нього були постійні сварки та непорозуміння, вона хотіла більшого, а він — погасити всі борги й не більше. Багато хто так і живе, у вічних кредитах: дорога машина, телевізор, телефони останніх моделей та інше. Такими «досягненнями» вони теж любили хвалитися, але який толк у цьому, якщо все в кредит.
З того часу їх поглинали лише спроби випендритися.

Він дуже змінився і не на краще, і я розумію, що той сильний вплив дружини. Щоправда, я теж хотіла взяти кредит, але для здійснення своєї мрії, потім зрозуміла, що краще я відкладатиму гроші зі свого доходу, ніж забрудну в боргах. Було складно, особливо в рублях збирати гроші, завжди виникали питання, які важко було вирішити і мені доводилося витрачати трохи зі заощаджень. Просунутися було важко, але я намагалася. Пандемія дуже вплинула на фінансовий стан багатьох. Поки люди думали, що робити і як прожити цей кошмар, адже у багатьох були скорочення на роботі, я була спокійна, бо я мала своєрідну подушку безпеки. Мій брат та його дружина знали про мої заощадження.

У них на роботі теж почалися труднощі, сильні скорочення, і вони попросили мене віддати їм свої заощадження, але про повернення і не пішло. Потім я дізналася, що брат постійно вимагає грошей від батьків, рідних братів і сестер, щоб хоч якось спромогтися закрити борги та виплачувати кредити. Я чесно задумалася, може, варто віддати, і він поверне, але потім зрозуміла, що ні. Я повідомила його про своє рішення, адже я стільки намагалася заради збору цих грошей, відмовлялася собі багато в чому. Брат природно образився. Ситуація була, наче байка Крилова. З братом після цього ми не спілкувалися, на цьому наполягла його дружина, адже сестра в нього жадібна і не хоче його підтримувати. Ось так гроші псують родинні стосунки…