На мій день наро дження ми з чоловіком домовилися, що не будемо робити банкета поїдемо в тур по Європі. Але прийшла свекруха і перевернула всі наші плани з ніг на голову

У мене найкраща в світі свекруха. Я завжди добре ставилася до неї, а вона до мене. Вона ніколи не впливала ніяким чином на нашє з чоловіком сімейне життя. Після весілля ми стали жити окремо, час від часу їздимо в гості один до одного — і на тому все. Звичайно, хотілося б якусь допомогу, тому що ми молоді: хочеться розваг, а грошей часто не вистачає. Але нічого, свобода дорожче. Живемо собі, як нам заманеться. Якщо святкувати — то святкуємо, якщо працювати — працюємо. І ось наближається мій ювілей — 30 років. Ми з чоловіком вирішили, що будемо мати можливість ще колись відсвяткувати, а зараз ми хочемо поїхати в тур по Європі. Ми порахували: виходять ті ж гроші, ще й можна заощадити щось. Вирішили нікому нічого не говорити наперед і почали готуватися до подорожі. Закрадалася думка, що сім’я, не знаючи про наші плани, може прийти з подарунками.

Я намагалася чоловікові це донести, але він мене заспокоював, що все буде так, як ми плануємо. І сказав, що кожен має право чинити так, як йому комфортно. І ось, за день до ювілею, ввечері до нас забігла свекруха. Така радісна, щаслива. Повідомила, що хоче зробити нам подарунок — замовила кращий ресторан, повністю оплатила банкет і по секрету додала, до мене прийдуть вітати всі наші родичі і друзі. Вона, мовляв, десь почула, що мої подруги готують мені великий сюрприз. Тому, ми повинні підготуватися до різних несподіванок. Я була шокована таким розкладом подій, тому натякнула їй, що ми не будемо мати, ми їдемо в подорож, уже на валізах сидимо. Тоді свекруха сказала те, що ще більше нас здивувало і потішило: — Я здогадувалася, що вам захочеться втекти від усіх і повністю підтримую ваше рішення. Але ресторан вже оплачений, а люди чекають.

Буде недобре, якщо ми в останній момент все скасуємо. Тому, я пропоную так: завтра ми гарненько відсвяткуємо твій ювілей, а потім я куплю вам ще одну путівку і оплачу ваш подорож. Я знаю, що ви молоді і вам хочеться десь побувати. Я вам ніколи нічого цінного не дарувала, тому прийміть це, як мій подарунок. Що сказати — і я, і чоловік були приємно здивовані такою щедрістю і погодилися прийняти такі несподівані подарунки. Свято вдалося на славу! Ми дуже добре відпочили, потанцювали. А я ще й подарунки отримала. Це дуже приємно. Вже через тиждень ми з чоловіком відправилися в тур по Європі. Ми пили каву в маленьких кав’ярнях Праги, гуляли по вуличках Парижа, потрапили на фестиваль пива в Австрії. Це було незабутньо. Я думаю, запам’ятаю на все життя ці щасливі емоції. Вдячна своїй свекрусі за те, що вона така класна, що так допомагає і розуміє нас.