Дівчина провела ніч після свого весілля в під’їзді. Тільки вранці вона дізналася, чим весь цей час займався її наречений!

Починалося все дуже мило — викликане таксі підвезло щасливу пару молодят до будинку, де треба було їм жити разом. Перед дверима квартири наречений взяв молоду на руки, щоб, за звичаєм, внести її в будинок. Але, виявилося, що це було дещо передчасно — двері він забув відкрити. Опустивши наречену на підлогу, молодята почали нишпорити по кишенях піджака — але ключа не знайшли. Придивившись, чоловік зрозумів, що це взагалі не його піджак, а свідка. У ресторані було жарко і обидва — і наречений, і свідок — знімали піджаки і вішали на спинки стільців. Мабуть, переплутали, коли одягали. Треба було якось потрапити в квартиру. Тут наречений вирішує швидко збігати додому до свого свідка — тим більше він жив всього через кілька будинків, а наречена тим часом зачекає його в під’їзді. Сказав і втік, а наречена, як була у весільній сукні, так і залишилася чекати його.

Спочатку вона стояла. Потім, втомилася стояти, присіла на сходинки. З верхнього поверху пролунало жалібне нявкання і з’явився якесь приблудне кошеня. Побачивши, що сидить дівчина, кіт, не довго думаючи, заліз до неї на коліна. Вона вже неабияк замерзла, коли почула, що відчиняються двері. Думала, що нарешті повернувся з ключами чоловік, але це виявився бомж, що зайшов в під’їзд погрітися. Коли він побачив наречену, зрадів, сказав, що це до удачі, і запропонував їй випити, благо пляшка з собою. Дівчина відмовлялася, намагалася відв’язатися від приставучого співрозмовника, але час ішов, йти їй було нікуди, з собою не було ні грошей, ні мобільника, вона неабияк замерзла в тонкій весільній сукні і в підсумку — вона погодилася трохи випити.

Так вони і сиділи — вона з котом на руках і бомж — розмовляли про життя і пили горілку. Потім навіть задрімали. Наречений з’явився вже під ранок. Виявилося, що вдома друга він не застав, той помчав з якоюсь дівчиною клуб веселитися: веселощів на весіллі здалося мало. Наречений зайняв у його матері грошей на таксі і поїхав його шукати. Коли в якомусь п’ятому за рахунком закладі знайшов, виявилося, що встиг якраз до початку бійки, в яку втрутився його друг. В результаті з’явилася поліція і загребла всіх учасників, без розбору, в відділення.

І тільки півгодини тому його випустили. Зате жаданий ключ від квартири, нарешті, при ньому. Широким жестом він відкрив двері і запропонував нареченій заходити. Вона притиснула міцніше до грудей кота, і обережно, відсунувши від свого плеча сплячого бомжа, попросила: -Може, ти все-таки перенесеш нас через поріг? — дивлячись в здивовані очі нареченого, поправилася, — мене і кота, а його, — вона вказала на бомжа, — не треба. Після нічних пригод вони відсипалися цілий день. А кіт живе з ними до сих пір!