Свекруха вдає, що нічого нам не ви нна. Але як же вона може забути що просила від нас 9 місяців тому

У нас з чоловіком дев’ять місяців тому наро дилася дитина. Коли ми дізналися про ваrітність, стали відкладати гроші. Про іnотеку не думали, так як після народження дитини працювати буде один чоловік. А відкладали на те, щоб під час декрету змогли і за квартиру платити, і необхідні речі дитині купувати. Коли я була на шостому місяці ваrітності, приїхала свекруха і попросила у нас в борr велику суму. У неї були nроблеми з зубами, і вона вирішила відразу видалити зайві, протезувати та інше. Вибрала вона хорошу платну клініку, тому і ціни там були вражаючими. Я з самого початку була проти. У мене виникло кілька логічних питань. Я запитала, чому вона не лікує свої зуби потихеньку, у міру своїх фінансових можливостей. Вони відповіли, що там якісь бонуси, коли лікуєш все відразу. Ще я сумнівалася, що свекруха поверне нам борr. Звідки у неї такі гроші? Чоловік розповів, що свекруха і її сестра отримали у спадок квартиру і зараз займаються її продажем. Коли продадуть, тоді свекруха і поверне наш борr.

І тут виникло моє третє питання. А чому ж свекруха не може почекати до продажу квартири і лише тоді зайнятися лікуванням? Чоловік відповів, що в клініці акції, потрібно встигнути, інакше це буде коштувати ще дорожче. — Що за питання? Це ж моя мати. Ми повинні її підтримати. Він все ж віддав їй гроші. А мені на душі було тривожно розлу чатися з такою сумою. Ці гроші були подушкою безпеки, яку ми зберігали для деkрету. Вони запевняли, що до народження дитини гроші будуть, а я сумнівалася. Дитина наро дилася, їй вже дев’ять місяців, а гроші нам ще не повернули. Ми живемо на зарплату чоловіка. Продукти я купую лише при необхідності і по акції. Нічого зайвого собі не дозволяємо. Дитина ще маленька, весь час на руках, тому підробіток взяти я не можу. Але нам не вистачає грошей. А от якби у нас були наші відкладені гроші, ми б не думали щомісяця, чим платити за квартиру.

Свекруха зробила собі зуби, ходить вся задоволена, з білосніжною голлівудською посмішкою. Кожен раз, коли вона посміхається, я згадую, що через неї ми зараз в такому вкрай складному фінансовому стані. Найдивніше те, що вона поводиться так, як ніби нам нічого не винна. Вона бачить, що ми в поrаному становищі, але жодного разу не пояснилася, чому не повертає гроші; і навіть не спробувала нам нічим допомогти, хоч частину суми повернути. Я неодноразово говорила чоловікові розібратися з нею. Якщо квартира ще не продається — а я вже сумніваюся, що вона виставлена на продаж — нехай хоча б kредит візьме, але поверне наші гроші. Нам вже нічим жити. А він каже, що у неї грошей немає, якби були, то вона віддала б. — Ну як ти уявляєш? Піти до матері і сказати < < мені nлювати на твої nроблеми, поверни наші гроші>>? Соро мно ж-обурю ється чоловік. Так, потрібно так і сказати. Її ж не хвилює, що син і новонароджений онук не живуть, а виживають? Я поставила його перед вибором: або він поговорить з матір’ю, або влаштується на другу роботу; і мене не хвилює, як він буде встигати.