Дочка здала маму в будинок для людей nохилого віку. Потім вона дізналася, що брат kупив матері будинок …

Меркантильність у відносинах з рідними, особливо — з батьками, часто виглядає бридко. Про це говорять навколо всі. Тільки не всі це можуть відчувати душі деяких людей покриті товстою кіркою. А ось приклад такого ставлення між дорослими дітьми та їх матір’ю.Одна молода жінка купила квартиру. Після цього жінка виявилася в боргах.Щобполегшити своє фінансове становище, вона запропонувала своїй матері продати її старе житло і переїхати до неї. Малюючи райдужне майбутнє старенькій, дочка не скупилася на яскраві фарби. І мати повірила своїй кровинці, абсолютно не побоюючись за своє майбутнє.Адже й справді, бабуся вже була не зовсім здорова. Жити поруч з донькою, спілкуватися з онуками, радіти кожному дню, а не нудьгувати на самоті — чи не про це мріє старенький самотня людина?І спочатку все дійсно було чудово. Однак ідилія тривала недовго. Болячки матері, її бажання «сунути свій ніс» в усі сімейні справи, спроби вчити і наставляти вже дорослу доньку стали набридати.

Але повернути все на колишній рівень не було можливості: будинок був проданий, а гроші витрачені. Але і терпіти поруч із собою обридлу літню жінку дочці було не під силу.Подумавши трохи, вона вирішила кардинально: здати матір в будинок для людей похилого віку. Вона і виправдання собі придумала: там за бабусею буде професійний догляд, навколо неї будуть подруги і друзі одного з нею віку. Так що нудьгувати їй не доведеться. А то ж будинку по півдня вона сидить зовсім одна!Сказано зроблено. Відправила розумна дочка власну матір в «казенний дім», здала з рук на руки чужим людям. І стало в її оселі спокійно, життя потекла по старому руслу, нібито нічого страшного і не сталося.На щастя, у літньої жінки був ще один син. Але жив він у іншому місті, тому не був в курсі того, що відбувається.Приїхавши якось відвідати матір, син не знайшов її в рідному гнізді. Зате сусіди розповіли про все, що сталося в його відсутність.

Приїхав молодий чоловік за місцем нового проживання матері. Бачить: сидить бабуся на лавці в парку, плечі опущені, голова опущена. Але ж зовсім недавно вона була повною сил, і раділа, і сміялася заливисто!- Мама, мамочка! — кинувся син до матері. — Рідненька! Хіба такий старості ти заслужила?Поплакали вони, обнявшись. І син, порадившись з дружиною, вирішили виправити ситуацію.Трохи довелося стиснути свої витрати синові, але ось і виповнилося його мрія: купили вони матері будинок. Та не такий, як був раніше, а ще кращий. І сад там був більше, і в будинку опалення центральне, каналізація.- Мамочко, тепер це твій новий будинок — живи і радій! — приблизно з такими словами увійшли вони втрьох в тільки що куплене житло. І невістка абсолютно підтримувала чоловіка, тому що свекруха, за її словами — друга мати.Закінчилася б історія на цьому, якби не одне «але».У день видачі пенсії дочка мала звичку відвідувати стару матір. Ні, вона не випрошувала у неї нічого, а просто зі сльозами розповідала, як важко їй живеться в матеріальному плані. І мати сама — так-так, сама! — віддавала їй всю пенсію до копієчки.

І ось в один з таких днів з’явилася дочка за черговий «виплатою». А мами-то в будинку для літніх людей так ні! Її, виявляється, перевезли в новий будинок.Втративши сором дочка поспішила за новою адресою і була невимовно здивована новими хоромами, в яких проживає тепер старенька. Кинулася недолуга дочка до матері, ридати стала, руки заламувати:»у нас все так погано, грошей зовсім немає !!»Може бути, материнське серце знову здригнулося б і бабуся піддалася б на провокацію. Тільки в маленькій кімнаті так раз відпочивав син — брат тієї невдячною дочки, яка вже не раз обдурила власну матір.- Знаєш, що, сестричка, — сказав він. — Ти розумна, а я розумніший. Важко тобі жити — переїжджай сюди, в село. Тут робочі руки ой як потрібні: доярки, свинарки в пошані. І дітей можна в дитячий будинок здати — там друзі за віком, професійний догляд і нагляд. Але тільки сюди дорогу забудь. Будинок цей мій, а не мами.Почую, що ти знову тут була — мало тобі не здасться.І пішла невдячна дочка з опущеною головою. Та ще й сусіди, які стояли біля своїх будинків, слідом їй плювали.