Коли я отримав в подарунок будинок, моя мама раптом згадала, що я — її син

Я ріс в неповноцінній сім’ї: коли мни було всього 2 рочки, батько пішов з сім’ї. Не знаю чому, але мама завжди більше любила мою старшу сестру — і давала їй пряники, а мені — лише запотиличники. Так тривало все моє дитинство і шкільні роки. Мене постійно дорікали зайвим шматком хліба, звалювали саму неприємну і невдячну роботу, і я мріяв, коли нарешті закінчу школу і поступлю вчитися і поїду в місто. Заради цього я старанно займався навіть ночами, і мої старання не були марними. Вступ до ВНЗ було безпро блемним, тоді мати навіть не поцікавилася, куди я вступив, де знаходиться моє гуртожиток, просто зітхнула: «Нарешті, розуму набрався, а то все на моїх руках було! » Приїхавши після першого курсу в село, я зрозумів, що мене там ніхто не чекав, тому, зустрівшись з декількома приятелями, знову покотив в гуртожиток. 5 років пролетіли непомітно. Я дзвонив матері, вітаючи її з Днем Народження і Новим роком, але замість подяки, вона завжди дізнавалася, чи немає у мене будь-якого доходу, щоб допомогти їй і сестрі. Доходу у мене тоді не було, крім підвищеної стипендії. У місті вона розходилася дуже швидко, і нічого перерахувати рідні я не міг, за що вони дуже ображалися.

Вже коли став працювати, мати знову почала «закидати вудку» з питаннями про моє достатку. Я надсилав їм невеликі переклади, але не часто. Знімання квартири тягнув значну суму з моєї зарплати, але рідня вирішила, що я просто не хочу з ними спілкуватися, і через 4 роки я дійсно втратив інтерес до них. Їх ніколи не цікавило, чи вистачає мені грошей на саме елементарне, стереотип » проживає в місті — значить багатий «робив свою чорну справу в їх свідомості. Сестра вийшла заміж за односельчанина, народила двох дітей, розлучилася, знову вийшла заміж, знову народила, і знову розлучилася. Напевно, мужики не могли з нею ужитися. Знаючи її склочний характер, я цього не дивувався. Нотаріальне лист звалилося мені, як сніг на голову. Відвідавши контору і поспілкувавшись з нотаріусом, я дізнався, що дід, батько мого батька, вирішив залишити мені після смерті свій будинок в передмісті. Вже не знаю, чим я йому так сподобався, адже прямим спадкоємцем був мій батько, якого я зовсім не пам’ятав, і при зустрічі ніколи б не дізнався. Швидше за все, він розповів матері про мою спадщину.

Побачивши на телефоні, що висвітився номер матері, я здивувався-це був перший її дзвінок до мене. Правда, напрочуд швидко минуло, коли я почув про те, що Світланці, моїй сестрі, потрібно допомогти з житлом. Мати хотіла, щоб я продав будинок і віддав гроші сестрі для покупки квартири. Це не входило в мої плани, про що я і повідомив матері. Досить довго вона намагалася мене умовити, дзвонила і сестра, скаржилася на своє нещасне життя, а коли я запитав, чи знає вона, як я жив усі ці роки, сестра раптом замовкла і злобно прошипіла: «Ти мене ніколи не любив!» Задавши їй зустрічні питання про її сестринської любові до мене, почула в слухавці короткі гудки … Через півроку я вступив в права спадкування, потім вдало продав будинок, і до Дня нашого одруження з Наташею у нас вже була власна двокімнатна квартира, в якій ми живемо і зараз. А з матір’ю і сестрою я не спілкуюся. Вони не змогли мені пробачити те, що я обзавівся квартирою, не звертаючи уваги на їх прохання і вимоги — віддати свою спадщину ім.