Пізно вночі я працював у гаражі, як зовні почувся звук кроків. Хтось явно стояв за дверима й чекав чогось…

— Раніше ми з тещею ладнали, — заявив Алік, витираючи неч исті руки забрудненою носовою хусткою. Ця идиллія закінчилася в мить ока. Алік був щасливим власником гаража, який теща подарувала молодій сім’ї в якості весільного подарунка. Оскільки він був людиною вмілою, то перетворив бетонну коробку в зручне місце для паркування свого автомобіля. «Він порозвішував на стінах інструменти, сnорудив робоче місце, поставив старий диван і підключив електрику. Він навіть викопав і обладнав дві ями. Перша була ямою для огляда автомобіля, а друга — продуктовою ямою зі стелажами уздовж стін для банок з варенням, соліннями і інших дрібниць, привезених з дачі». Гараж Аліка з часом став популярним місцем зібрань місцевих хлопців.Навіть ті, у кого не було машини, регулярно приходили до нього.

У гаражі завжди було тепло і приємно. Алік був ввічливим господарем. Прислів’я говорить: «Гараж — це цілодобово відкритий чоловічий клуб».Якось теща сказала Аліку, що піде в гараж і подивиться чому я там завжди затримуюся, а я підслухав. В результаті після цього вона стала щодня тріпати нерви моїй дружині. — Ти навіть не уявляєш, Алла, що вони роблять з хлопчиками у гаражі. Ще у нього там є старий диван. Там він проводить більшу частину часу ночами. — Мамо, тобі не потрібно нічого перевіряти. Він рапрацює над нашою старою машиною, щоб на наступний день вона не підвела на дорозі.-На ївна ти, дочка, — відповіла мати. Якщо не хочеш сама, я перевірю. (Es/K)-Тільки я надто пізно зрозумів, що моя теща вирішила пограти в Шерлока Холмса, — з усмішкою сказав Алік.

Потім, пізнім зимовим вечором, я почув, як рипить сніг за дверима гаража. Здавалося, що хтось вирішив зробити мені сюрnриз. Теща чекала, коли я відкрию двері, бажаючи заглянути мені за спину, щоб подивитися, що відбувається в гаражі.- Клара Василівна, проходьте, — відповів я. Що ви тре мтите на морозному повітрі?Я відсуваюся тому, щоб звільнити їй місце. Вона дивиться на мене, підібгавши губи, розуміючи, що в гаражі, крім мене і машини, нікого немає. Потім вона помічає відкриту овочеву яму з включеним світлом. Моя свекруха kинулася до відкритого люку, як собака за запахом. Але вона не помітила, що сніг налипнув на її підошви, і вона nослизнулася… Теща полетіла вниз, зл амавши сходи. Знизу почувся дзвін банок з варенням, приглушене «бум» і kрики моєї тещі.