У нашому житті несподівано з’явилася свекруха — і перевернула все нагору дном. Чоловіка як підмінили; я не знаю, як повернути його назад.

Мій чоловік із дитбудинку, але цей факт ніяк не завадив йому побудувати нашу міцну, люблячу та дружну сім’ю. Він чудовий батько двох наших дітей та чудовий чоловік. Кілька місяців тому в соцмережах йому написала жінка, яка пізніше виявилася його мамою. Вона написала чоловікові, щоб зустрітися з ним, поговорити, а той відповів їй. Я бачила, як чоловік хвилюється. Він кілька разів запитував, чи добре він виглядає, що йому варто поправити, і що я про нього подумала, якби бачила його вперше в житті. Я намагалася підтримувати чоловіка, але розуміла, що в такі моменти краще просто не смикати людину, краще підтримки не буде. На зустріч із матір’ю чоловіка ми пішли вдвох. Їхню зустріч не описати словами. Було помітно, що моя свекруха теж хвилюється.

Вона пояснила, що здала дитину до дитбудинку за дурістю, під натиском строгих батьків. Все життя вона жила з докором сумління, так ні за кого і не одружилася, і крім мого чоловіка в неї нікого немає. Багато слів і сліз було того дня. Я сама кілька разів заплакала. Після цього чоловік і свекруха намагалися проводити один з одним якнайбільше часу. Я була дуже рада, що чоловік знайшов маленьку, але все ж таки свою сім’ю. Проте, його нова сім’я потихеньку руйнувала стару. Чоловік почав забувати про нас із дітьми. Цілий день пропадав у мами, але найжахливішим стало, мабуть, те, що він почав обговорювати всі свої подальші дії з мамою. Якщо раніше всі рішення ми ухвалювали з чоловіком разом, то тепер він почав питати лише думки мами.

Іноді зі мною взагалі не радився. Я казала йому, нагадувала, що раніше ми якось приймали важливі рішення з мамою, і нічого, все було добре, але він ображався, йшов до мами, приходив за годину чи дві. Потім він почав звати маму з нами всюди. До парку гуляти – мама з нами, у кіно – з мамою, на пікнік – без мами ніяк! Свекруха чудова жінка, але її занадто багато у нашому житті. Єдине місце, де свекрухи немає – наша постіль, і то поки що. Я не здивуюсь, якщо й у цьому плані чоловік почне радитись із мамою. Днями чоловік заявив, що хоче жити з мамою, точніше він хоче, щоб ми всі жили разом – він, свекруха, я і діти. А квартиру мами пропонує здати квартирантам. Я проти цієї витівки і не збираюся йти на жодні компроміси. Якою б гарною свекруха не була, я не хочу змінити старі порядки своєї сім’ї.