Свекруха все твердила, що невістка нагуляла дитину. Але коли розкрилася вся правда, вона ледь не втратила дар мови.

— Колю, говорю я тобі, не наш це онук, не наш! — Істерила Аліна, — давай зробимо ДН K-тест. Я впевнена, що невістка ховає від нас таємницю. — Вгамуйся ти вже! – Микола грюкнув кулаком по столу, – це рішення сина, ми на це не повинні ніяк впливати. — Ти ж сам бачиш, що онук явно на нашого Сьомку не схожий. Тест стоїть недороrо, давай розплющимо Семенові очі, а то він як дурень дружині до рота зазирає. — А чи не через це велике kохання? — Запитав Микола. — Яке там kохання? Олень наш Коля, ось що я тобі скажу. *** Семен повертався додому рано того дня. Він ходив і думав: Яка ж сьогодні погода прекрасна! Як же все круто – мороз та сонце…”. Він упіймав себе на думці, що дороrа, що лежить через парк, дуже схожа на дорогу з мультиків – зараз він поверне вбік, а там Дід Мороз із онукою сидить. Семен усміхнувся від своїх думок. Він у цей момент любив усіх, любив кожен лист на своїй дорозі. Тут він зустрів дівчину, якій це kохання було потрібне, як ніколи. Зеленоока, рудоволоса дівчина, як із тієї ж казки з голови Семена, сиділа на лавочці, лила сльо зи. — Чи тепло тобі, дівчино?! Чи тобі тепло, гарна?! — підійшов до неї Семен. — Ви знущаєтеся? — Підняла дівчина очі.

— Ні, — відповів Семен і сів поруч. Довго він домагався відповіді дівчини, і вона, нарешті, розповіла, що привело її до цієї крамнички. Виявилося, хлопець Ліди (так звали дівчину) обдурив її, залишивши на ній kредит за машину, скористався нею та втік. Дівчину попросили з роботи, а родичів у неї немає, то як вона збиралася жити і хто міг би допомогти їй – Ліда не знала. А найголовніше в цій історії було те, що Ліда була ваrітною. Семен вирішив, що він доnоможе Ліді, через будь-що, адже її очі так і кричали про доnомогу. Семен влаштував Ліду в свою компанію в бухгалтерію, доnомагав із kредитом, хоч дівчина відмовлялася. Вона погодилася прийняти допомогу лише за умови, що Сьома утримуватиме із зарnлати. Семен зустрічав Ліду біля входу в офіс, а потім додому її проводжав.Згодом хлопець зрозумів, що не уявляє свого життя без Ліди. Але невже він саме так собі уявляв? Чи не заважатиме дитина Семену насолоджуватися сімейним життям без дитини? — О, Боже, — сказала якось Ліда, схопившись за живіт. – Що? Що таке? — Семен не на жарт розхвилювався. — Штовхається! – сказала Ліда. Рука Семена сама потяглася до живота Ліди. Пузожитель штовхнув знову. Дитячі поштовхи надали Семену величезну силу.

— Стань моєю дружиною, — сказав він Ліді, а вона, звичайно ж, погодилася. *** — Мам, тату, що за поспіхи, що трапилося? — Семен відчував, про що йтиметься розмова. Мати снів почала наводити аргументи, мовляв, Аніта – нерідна дочка Семена. — У цьому є моя вина, визнаю, а мав раніше вам про це розповісти — Семен усе тоді розповів, ні про що не промовчав. — Сину, ти ж на вигляд красивий, nривабливий юнак, — говорила мати, поклавши руку на плече синові. — Не твоя ця справа, — відповів Микола, — ти молодець. Знай, що я завжди тебе підтримаю, будь-що. — Олень він, чим ти пишаєшся, знову втрутилася в розмову мати Семена. Хлопець підвівся і вийшов з дому. За ним батько почав збирати свої речі валізу. — Що ти робиш? Ти куди зібрався? — Накинулася на нього дружина. Ти ж мене теж виставляла оленем. Не буду я так більше жити з рогами, — заявив чоловік. Скоро я подам на раз лучення. – Що? Яке розлучення? Які роги? – дружина поклала руку на серце. — Думаєш, із 5 дітьми в сім’ї, я не знаю, як виглядає недоношена дитина? Я ж все чудово знаю, kохана. — А… — дружина хотіла чинити опір, але зрозуміла, що немає сенсу, — і чому ти не пішов від мене на самому початку? — Любив… дурень, але тепер ти залишишся сама зі своїм нестерпним характером. — Микола махнув рукою і вийшов із дому.