Я була вра жена , побачивши , як моя дочка приймає своїх гостей . Я такого не чекала .

Давно не була в гостях у дочки, і вирішила поїхати. Вона у мене живе далеко, і я до неї їжджу нечасто. Я приїхала, ми з нею сиділи та пили чай, як зателефонувала її подруга. Подруга сказала, що вони хочуть із друзями приїхати до дочки і посидіти. Дочка спокійно відповіла , що як раз я в неї в гостях і вони можуть спокійно прийтиЯ знала, що у доньки вдома нема їжі і здивувалася тому, що вона так спокійно покликала в гості. Коли вона поклала трубку, спокійним видом пояснила, що у них є дуже цікаві традиції. Мене це зацікавило. Дочка розповіла, що вони домовилися між собою:

коли вони збираються з друзями, то господиня вдома тільки готує посуд і чай. Друзі із собою приносять кожен по дві страви. Цим способом накривають шикарний стіл. Спочатку не уявляла, як все це буде відбуватися. Я цьому навіть дуже здивувалася. Адже звикла до того, що коли ти чекаєш гостей, то повинна сама купити продукти та приготувати багато їжі. Потім дочка поставила на стіл одноразовий посуд, приготувала чай, також на столі були мед і варення. Але потім прийшли друзі — і мені все стало зрозуміло. Хтось приніс голубці та печиво, хтось — рибу та тістечко, хтось — курку, приготовану в духовці, та фрукти.

В результаті реально вийшов шикарний стіл. Вони посиділи, потім одна з подруг початку грати на гітарі, а ми співали. Усе пройшло шикарно. Перед відходом кожен гість забрав свою посуд, ми з донькою помили чашки та вилки, а тарілки ми просто викинули на смітник. На це пішло не більше п’ятнадцяти хвилин. Після того , як я повернулася додому, розповіла своїм подругам про це. Але чомусь їм ця ідея не сподобалася. Хоча дарма. Вони навіть відмовилися спробувати. Якщо чесно, мені ця ідея дуже сподобалася. Адже до часу господиня готує частування до приходу гостей, вона реально дуже втомлюється.