Свекруха виставила за поріг сина та невістку і збиралася викликати nоліцію, якщо …

Моя подруга водночас дуже щаслива та нещасна жінка. З чоловіком їй пощастило як ніколи, а чоловікові з матір’ю та подрузі зі свекрухою… Розповідаю історію, але я зміню імена для збереження конфіденційності. Маші та Паша (назвемо їх так) накопичували на свою маленьку квартирку. Вони обидва старанно працювали, щоб придбати квартиру якнайшвидше, а поки що жили в будинку свекрухи Маші, але за rроші. Так, мама Паші віддала свою квартиру синові та невістці за rроші. Ольга Дмитрівна без попиту щодня приходила до Машки на перевірку. У неї було безліч претензій до Маші — забиратися вона не вміє, несмачно готує, багато витрачає, неправильно сидить, шпалери потрібно в будинку міняти, нерівно дихає і бісить. Звичайно, це набридло.

Так, літня жінка, так, з віком щось пішло не так, але Маша була не винна в цьому, то чому вона повинна була терпіти все це?У свекрухи були ключі, хто сумнівався б. Це вже ненормально. Фактично вона здає квартиру, якої межі вона дозволяє собі таке? Якось Машка та Пашка вирішили влаштувати романтичний вечір із шампанським за переглядом улюбленого серіалу. У них обох був вихідний – вирішили насолодитися ним на всі сто. Раннього ранку Ольга Дмитрівна без попиту, як завжди, з’явилася в спальні перед обличчям Маші. Вона тицяла порожньою пляшкою шампанського в Машу і називала їх алkашами. Не стрималася моя Маша, сказала, що вони nлатять за квартиру і мають право робити все, що їм заманеться. Тут свекруха назвала Машу поrаним словом на букву «ш» і кинула в неї пляшку, слава Богу, з реакцією Маші все добре, пляшка пролетіла повз.

Коли Маша це розповідала, я подумала, що на цьому моменті Паша стане на захист мами, ну, як це часто буває, знаєте, “літня жінка” і таке інше, але, ні, дивіться далі. Паша тут сам став перед дружиною, повторив її слова мамі і наказав забратися з квартири, бо мають право користуватися за rроші. За дві години до будинку зайшли мати Паші з сестрою та чоловіком сестри, який нібито був якоюсь діловою ковбасою. Три мушкетери обіцяли викликати nоліцію, якщо молоді не зберуться і не зникнуть з очей геть за півгодини. Паша поглядом заспокоїв Машу. Вони зібралися і пішли, не промовивши жодного слова. Їм вистачило rрошей зняти іншу квартиру, а за рік подруга запросила нас до себе на новосілля. А що мати та горе-родичі? Мати Паші чекала вибачень від сина та нареченої, та не дочекалася. Вони з нею не спілкувалися з того дня.