Мама завжди зберіrала все дороге на особливий випадок. Але після останніх подій я усвідомила, що робити потрібно все навпаки.

У моїй мами в житті з речей було все. Тільки вона ніколи цим не користувалася. Батько часто їздив у від рядження. Звідти він привозив для неї гарні сукні, костюми, неймовірні вбрання. Мода на заході наставала раніше, ніж доходила до нас. І в той момент, коли у нас ставала модною якась кофточка, то у мами такої кофти було штук 5. Те саме було і з посудом. Мамі надарували багато гарних вазок, тарілочок. У нас були філіжанки в квіточку, гарні сервізи.

Але мама все складала у шафу і не користувалася.Говорила, що гарний посуд потрібний для особливого випадку. Мама мала подругу, яка часто літала до Франції. Звідти подруга привозила для мами дорогі парфуми. Вони так смачно пахли.Вистачало лише кілька крапельок на одязі, і сукня могла пахнути весь тиждень. Причому, у нашому місті, та що вже казати, у всій країні таких духів було не відшукати. Але мама дбайливо зберігала всі тюбики і нічим не користувалася.Нещодавно моєї мами не стало. Вона так і не дочекалася того особливого моменту,

коли можна було носити гарні сукні, пахнути, як найніжніша троянда, пити з елегантних стаканчиків. Мама економила все життя і користувалася дешевкою, хоча в шафі у неї зберігався справжній сkарб.Після її відходу мені довелося роздати своїм знайомим дівчатам мамині духи та косметику. Вони просто пищали від радості, коли побачили, яку дорогу та фірмову продукцію я їм віддаю.Мені шкода, що мама так і не зрозуміла, що треба жити тут і зараз, а не існувати у вічному режимі очікування.