До моєї доньки на дитячому майданчику підійшла сусідка і почала kричати на неї. У той момент мене вразила реакція своєї дитини

У нас з чоловіком чудова дочка Ганнуся. Я домогосподарка, в основному займаюся донькою, а чоловік працює і забезпечує нас.Ми з дочкою часто ходимо на прогулянки, на майданчику. Іноді до нас приєднуються моя подруга Валя і її син, Вова. Валя медсестра, виховує Вову одна. Вова з Анею добре ладнають, їм разом дуже цікаво. В черговий раз ми всі разом пішли на дитячий майданчик. Діти грали в пісочниці, а ми з подругою сиділи неподалік на лавці і базікали. Посередині розмови я помітила, що до наших дітей підійшов сусідський хлопчик, Максим. Він дуже активна дитина, іноді агrесивний. Сусіди його називають розбійником.

Я спокійно стежила за ними, вони мирно грали, Максим поводився добре. Скоро ми почули крики. Вова не хотів ділитися своїми іграшками з Максимом, а той почав кричати і кидати в бік наших дітей все, що потрапляло під руки. У нас з подругою такий підхід в таких ситуаціях. Ми не втручаємося, щоб діти навчилися самі за себе постояти. Але до них підійшла мама Максима, Оля, і стала кричати.- Твоя мама що, не займається твоїм вихованням? Ну, ясна річ, вона ж тільки вміє пліткувати з подругами. Не знаєш, що потрібно ділитися іграшками? У цей момент я вирішила втрутитися, але раптово моя дочка почала говорити.

— Оля Михайлівна, ми вас поважаємо, бо ви старші за нас. Не поводьтеся як базарна баба. Оля на хвилину завмерла. Вона теж не очікувала від доньки такого.- Нагуляна дівка намагається мене вчити. Смішно. Видно, що твоя мати не встигає тебе виховати. Вона ж весь час по мужиках ходить. — Тому, що я вмію розмовляти з людьми і вести себе відповідно до ситуації, а ви ні, стає очевидно, кому виховання не вистачає. Потрібно більше книг читати.Я була вражена. У її віці я б точно не змогла вирішити конфліктну ситуацію без агrесії.Оля замовкла, забрала сина і пішла. Напевно, їй стало неприємно, що маленька дівчинка її так тактовно відчитала.