Невістка довгий час об ражалася на мене, але я не знала чому. Коли дізналася причину, не повірила своїм вухам.

Невістка не хоче нас більше бачити в своїй квартирі. Вважає нас зрадниками, але ми з чоловіком нічого поганого не зробили. Матвій і Олена одружилися близько 5 років тому. Вони спочатку жили в орендованих квартирах, а потім надумали брати іпотеку, тому що Олена завагітніла. Ми їм ще в перший час говорили, щоб жили у нас і збирали на перший внесок, але вони нас з чоловіком не послухалися. — Мам, я не хочу жити з вами. Раптом ви з Оленою не порозумієтеся, почнете скандалити? Навіщо мені цей головний біль, краще вже окремо, зате дружно-сказав Матвій.

Я не наполягала на своїй пропозиції, тому що самій особливо не хотілося перебувати на одній кухні з Оленою. Молодята з нашою допомогою змогли оплатити перший внесок іпотеки. Матвій влаштувався на другу роботу, а Олена пішла в декрет. Через два роки невістка знову завагітніла. Дитину вирішили народжувати, хоча вони прекрасно розуміли, що грошей у них немає. Та й Олені було б краще вийти з декрету, а не другого піднімати. Видно ж було, що Матвій весь вимазався, перетворився з красивого хлопця в худого скорченого мужика, який забув, що таке посмішка.

Ми допомагали їм, давали грошей, скільки могли. Але ось у нас трапилася біда: зламалася машина. З чоловіком вирішили, що візьмемо свої заощадження, плюс-кредит, і купимо нову машину. Невістка про це дізналася і закотила істерику. Каже, що ми повинні були гроші віддати їм, а не витрачати на свої потреби. Тому що вони ледве як зводять кінці з кінцями, а ми могли б на громадському транспорті їздити. Мене її слова образили, тому що це були наші гроші, і ми з чоловіком в праві їх витрачати, як нам заманеться. Я ж їй не кажу, що потрібно було виходити з декрету і не народжувати другу дитину.