Максим зглянувся над жінкою та дитиною, і зупинився, щоб доnомогти їм. Але не знав він, що незабаром доnомога знадобиться йому самому

Холодного зимового ранку Максим їхав додому. По обидва боки дороги були кучугури, але сама дорога була чистою, не було навіть ожеледиці. Схоже, ніхто сьогодні нікуди не їхав, тільки він поспішав додому. Незважаючи на те, що в машині було тепло і затишно, а поруч термос із гарячим чаєм, йому не терпілося швидше потрапити додому до сім’ї. Він уже уявляв, як смачно вдома пахне, поснідає він з дружиною та донькою, а потім ляже спати, щоб відпочити після відрядження. Раптом він помітив збоку від дороги два силуети. Під’їхавши ближче, він побачив, що це була жінка з дитиною. «А раптом вона шахрайка?» — подумав Максим.

«Але якщо вона не шахрайка, то буде дуже неправильно залишати їх на дорозі в цей мороз». Недовго думаючи, Максим таки вирішив зупинитися. Він зупинив машину і запропонував їх підвезти бодай до передмістя. Жінка, не довго думаючи, сіла в машину, потягнувши за собою дитину. Дитині було років п’ять-шість. Раптом з боку водія відчинилися двері, і Максима схопив якийсь здоровань. Він намагався Максима витягти з машини, але Максим не розгубився і відштовхнув здоров’яка і термосом заїхав по голові незнайомцю, а потім заблокував двері. Тоді втрутилася жінка, вона накинулася ззаду на Максима і намагалася натиснути на очі. Вона кричала і погрожувала, щоб він віддав гроші та машину по-доброму.

Заняття з карате пройшли не даремно, Максим не розгубився, заломив їй пальці і виштовхав з машини. Поки нападники приходили до тями, дитина мовчки стояла і з жахом дивилася на те, що відбувалося. Видно, бідній дитині не вперше було дивитися і брати участь у подібних сценах. Максим різко зачинив двері і поїхав. Йому вже була байдужа їхня доля, його вже тільки цікавило його власне життя та життя його рідних. Чи подобається їм стояти і заробляти таким чином з дитиною? Та й нехай, це не його проблема. Він додав швидкість, щоб якнайшвидше потрапити додому. Хоча через таких виродків, як ці, часом нормальні люди не отримують допомоги.