Роза та Ваня переїхали до своєї квартири: тепер у свекрухи будинок став схожим на свинаpник.

Коли Роза та Ваня одружилися, то їм не було де жити. Мати Вані, Анфіса Сергіївна запропонувала молодятам переїхати до неї. — В тісноті та не в образі. Ось Наташка заміж вискочить і звільниться місце. Наташа молодша сестра Вані. Вона була рівною протилежністю Рози. Наталя любила прокинутися в обід, поїсти і до ночі гуляти з друзями. Про домашні турботи вона і на думала. За нею завжди прибирала мати, а тепер невістка. Роза за своєю натурою була тихонею. Вона нічого сказати не могла, тож спокійно прибирала та мовчала.

 

Advertisements

Свекруха теж вирішила скористатися тихонею невісткою. Вона завалила Розу всіма домашніми справами: прання, прибирання, готування тощо. Ваня пожалів свою дружину. — Давай купимо квартиру в іпотеку та переїдемо. Я бачу, що тобі важко жити з моїми. Так, чесно кажучи, мені теж із ними не по собі. Сестра щодня просить грошей, а мати завжди невдоволена тобою. Замкнене коло якесь. Роза погодилася. За місяць вони переїхали до своєї квартири. Свекруха обурювалася. — Хто тепер вбиратиметься у нас? А готувати хто буде? Я так звикла, що ви жили з нами. Може квартиру свою здаватимете, а самі продовжите жити з нами. Ми без Рози як без рук.

 

— Моя дружина вам не прислyга, щоб прислуговувати вам з ранку до вечора. Як звикли до неї, так і відвикніть. Та й у тебе дочка є, нехай вона прибирає, пре та готує. — Відповів Ваня матері. — Навіщо мені невістка? Якщо вона не допомагатиме. З вашого боку так неправильно, що вирішили переїхати. — Мам, припиняй. До тебе додому ми не повернемося. Я хочу нормально жити без стpecy. Ти завжди бідкаєшся, сестра грошей просить. Дайте мені побудувати свою сім’ю без вашого втручання. Роза та Ваня стали жити разом і бід не знали. Незабаром Роза завагітніла і народила прекрасну дитину.

Advertisements