Сусід збудував двоповерховий будинок на межі наших ділянок з вікном на нашу ділянку. Що ми вигадали у відповідь

Дуже багато хто стикається з такою проблемою, як будівництво на межі ділянок, тому ми вирішили поділитися вирішенням цієї неприємності. Всім відомо, що на межі будувати заборонено і необхідно відступити щонайменше метр, коли щось будуєш на своїй ділянці, особливо у разі будівництва будинку. І ось наш сусід побудував двоповерхову прибудову до свого будинку і зробив це на межі наших ділянок.

Ми спочатку не дуже хвилювалися з цього приводу, поки він не почав зводити на цій прибудові мансарду з вікном на нашу ділянку. Саме вікно нас дуже засмутило. Коли ми зрозуміли, що він збирається робити, то спочатку вирішили поговорити з сусідом, але він нам відповів, що в нього вже все заплановано і він не збирається змінювати проект будинку лише через те, що нам не подобається вікно, яке виходить на нашу ділянку. Тоді ми вирушили до місцевого уряду, де нам сказали, що сусід і справді порушує закон, проте зробити ми все одно нічого вже не зможемо, оскільки він не прибиратиме прибудову в жодному разі.

Advertisements

Навіть якщо ми подамо на нього до суду і, звичайно, виграємо його, то це все одно не принесе жодного результату, адже за невиконання рішення суду сусіду нічого не загрожує. Поруч з сусідською прибудовою у нас був збудований невеликий сарай, і ми вирішили його трохи переробити, а саме зробити його вищим і побудувати дах таким чином, щоб він закривав вікно будинку сусіда. Ось так: Але перед тим, як розпочати переробку, ми попередили сусіда про те, що плануємо зробити високий дах, який перекриє вигляд з його вікна. До речі, сарайчик наш побудований за всіма правилами і від межі ми відступили, коли його будували, потрібну відстань, хоч це й не капітальна будова. Ось так тепер це виглядає, а ми задоволені тим, що вийшло.

Advertisements