Ганна від чоловіка ніколи не отримувала квітів, ні лагідного слова, нічого. Але останній його вчинок став для жінки останньою краплею.

Вранці Ганна прокинулася рано. Чоловік ще не повернувся з нічної зміни. Вона знала, що він поснідає і ляже спати, а ввечері вони підуть до свекрухи святкувати. Відносини у Ані зі свекрухою були нормальні. З чоловіком стосунки були консервативні, лагідного слова від нього не дочекаєшся навіть у свята. На порозі був Вася, прийшов зі зміни. Ганна йому накрила на стіл, мовляв, нехай чоловік поснідає. -Вась, я накрила. -А Ти куди зібралася? -Ну Як куди? У салон. Ти що забув, сьогодні свято, ми йдемо до твоєї мами. -Ой, з вами забудеш. Ганна пішла до салону, там працювала її давня подруга Надька. На столі у подруги лежав величезний букет квітів. -Ой, Анько, не повіриш приходжу в салон, а на порозі букет моїх улюблених лілій.

-Хто? Сергій? -Ну, Хто мені ще подарує? Вранці бачили його, біг кудись, мабуть, за квітами мені. -Ой, Надько, виходила б ти вже заміж. Подивись як чоловік старається. -А Твій тобі що подарував? – Та, коли він встигне, у нього зміна за зміною. Прийшов, спати ліг. -Аня, Та він у тебе не вагони ж розвантажував і не на шахті працює. Він вахтовик. Ледар він рідкісний у тебе. Тебе це влаштовує? – Так. – Гаразд, сідай. Зараз зробимо з тебе красуню. Васька не впізнає! Додому Ганна йшла через квітковий ринок. Нова зачіска, хотілося, щоб усі побачили таку красу. Але від обраного маршруту у жінки, втім, упав настрій. На ринку були тільки чоловіки, і всі куnували своїм жінкам квіти.

Вона прийшла додому, а там на неї чекав Васька, уже одягнений. Аня намагалася натякнути чоловікові, що вона теж хотіла квіти. -Вась, я через ринок йшла, там стільки кольорів. Може зайдемо твоїй мамі візьмемо? -А Чого одразу сама не взяла? Ось зараз ще туди доведеться заїжджати. І зайшли вони на ринок, ну Аня подумала, що зараз чоловік і їй купить букет, такі гарні троянди стояли. А він пішов до хризантем. – Ань, матері такі сподобаються? Вася розплатився. А Аня йшла стримуючи сльо зи. Вони прийшли до свекрухи, у домі були чоловікові брати з дружинами. Весь куточок був у квітах, усі чоловіки подарували квіти своїм дружинам. 9 березня Ганна подала на роз лучення.