Олю викликали в сусіднє село до хво рої дитини. Коли вона побачила батька дитини, не могла повірити своїм очам.

Всього три дні залишалося до весілля, коли наречений мене кинув. Без пояснень, без свароk, просто зник, а незабаром з’ясувалося, що він одружився. А я поїхала вчитися на фельдшера. У навчання вчепилася, як в рятувальний круг. За роки навчання місто не стало мені рідним і повернутися додому було природно і просто. Душевні рани давно зарубцювалися, робота налагоджена, все добре! Було… А тиждень тому, викликали мене в сусіднє село, до хво рої дитини. Я швидко знайшла потрібний будиноk, увійшла в нього і зрозуміла, що господар будинку мій невдалий чоловіче, а хво рий — його син, хлопчик, років п’яти. Звичайно, я його оглянула, залишила потрібні ліkи з інструкцією із застосування і пішла. І ніякі його вибачення я слухати не стала.

Підло він вчинив, бачите, я і сама знаю. Всього одна зустріч, і всі замуровані почуття вирвалися назовні. Не тільки біль і образа, але, щось ще… Через кілька днів, на святвечір він заявився до мене додому, та ще з дитиною. Прийшли в ме дпункт перевіритися, не застали там нікого і вирішили прийти до мене. Хлопчик виявився не тільки абсолютно здоровим, але і, як він сам заявив, нагулявшим апетит. Довелося запросити непрошених гостей за стіл. Малюк наївся, похвалив моє куховарство і пішов розглядати ялинку. А ми сиділи і мовчали, нарешті, Сергій заговорив. Про те, що змінив мені, без любові, просто зі спортивного інтересу і влип, тому що дівчина заваrітніла, батько у неї виявився з крутих і ухилитися від одруження не було ніякої можливості.

Дитину дружина йому наро дила, але ціною власного життя. Сказав, що не може собі пробачити, що навіть на те, щоб поговорити зі мною у нього сміливості не вистачило, що ніколи не переставав любити мене, і що готовий прийняти будь-яке моє рішення і не потривожить мене більше, якщо я виставлю його геть. Треба б виставити, перевернути цю сторінку і жити далі, але виявилося, що малюк заснув. І те, з якою радістю я вхопилася за цю можливість не виганяти Сергія прямо зараз, допомогло мені зрозуміти, що я теж не переставала любити його, незважаючи ні на що. Спасибі тобі малюк, ти розлучив нас, але ти ж нас і зблизив.