Аліна прийшла додому і почала nлакати. Коли батьки сказали, що сталося, вона зізналася, що вчитель завдав їй шkоди. Коли ми дізналися правду від вчительки, не знали, що робити.

Якось я випадково зіткнулася на вулиці з колишньою колегою по роботі. Має доньку Аліну. Типова англійська дитина. Кучеряве світле волосся і блакитні очі точно як у моделі. Аліночка — це її прізвисько серед друзів та родичів. Так було заведено, і дівчинка звикла до цього. Коли її звітували, то називали просто «Аліна». Це не дуже подобалося маленькій дитині. Цього року вона вперше пішла до дитячого садка. Оскільки Аліна дуже приємна та товариська дівчинка, проблем із адаптацією не було.

Але одного разу вона розплакалася, прийшовши додому. Її батьки почали розпитувати про те, що сталося. Вона підібрала губи і мовчала. Тільки пізніше ввечері вона зізналася, що вчитель завдав їй шкоди. «Як?» — Запитали батьки у своєї дочки. Накричала? Посадила у куточок? Що вона зробила? «Вона мене Аліною називала». Дитина, звичайно, знала, що це її ім’я, але вона була впевнена, що педагог звертається до неї «зловмисно», незважаючи на те, що вона не зробила нічого поганого. Я був вражений, коли почув про це, тому що ніколи раніше не бачив нічого подібного.

Звичайно, моя подруга пішла до педагога і все їй розповіла. Як виявилося, у них у групі було дві Аліни, тому вони називали їх різними іменами, щоб уникнути плутанини. Вчителька була дуже розумною. Вона не вдавалася в подробиці, але дала вичерпний урок по іменах і розповіла про принцесу Аліну та інші особи, що інтригують. Аліна нарешті заспокоїлася. Звертайте увагу на такі дрібниці, щоб потім уникнути серйознішої проблеми. Мала була стурбована, довго приховувала це від батьків і не розуміла, чому викладачка її не злюбила.