Коли не ста ло моєї сестри, я взяла її маленьку доньку, і стала ростити ії як рідну. Але такої відповіді від неї в більш врослом віці я не чекала

У двадцять п’ять років не ста ло моєї молодшої сестри і її чоловіка. Роз билися на машині, обох на місці не ста ло. Була страաна трагедія для всієї родини. Обоє молоді, красиві, до того ж загальної доньці було два роки. Я від Олени на десять років старша , заміж так і не вийшла, жила в селі з мамою, доглядала за мамою і господарством. Після сумних подій Настя виявилася у мене. Я довго над питанням про удочеріння не думала. Як я могла по-іншому вчинити? Не залишати ж, щоб рідна кров у дитя чому будинку виявилася. Для мене це було немислимо. Настя стала мені як дочка. Я її з трьох років виховувала.

Вона мене майже відразу мамою стала називати, але я правду про її походження не приховувала. Заміж так і не вийшла, все моє життя, і всі мої сили пішли на те, щоб Настю виховати. Мами не ста ло через хво робу, я одна працювала, щоб оплатити її навчання в найкращому університеті міста. Настя після школи поїхала в місто і оселилася в квартирі, яка дісталася їй від батьків. Вона не так часто приїжджала, її студентське життя захопила. Але я не ображалася, справа ж молода. Вже три роки Настя заміжня, у неї вже власний син є. Після появи дитини вона стала частіше приїжджати.

Але приїжджає і каже мені: -А чого ти нам свіжих овочів і фруктів не покладеш? Мені і дитині подобається свіже їсти. У селі ж живеш, чого нас не пригощаєш. А вона при цьому знає, що здоров’я мені не дозволяє більше займатися господарством. Тому я навіть не знаю, що відповісти. Відчуття, що вона тільки з-за цього мене і відвідує, якось я не витримала і сказала їй: -Насть, ти в село лише за припасами їдеш? Вона нічого не відповіла, але приїжджати перестала, що красномовніше будь-якої відповіді, тільки іноді дзвонить, але мені навіть відповідати не хочеться. Важко описати, як мені прикро.