Микола виnадково підслухав розмову дружини та усвідомив, що вона хотіла романтики. Вирішив чоловік влаштувати їй романтику, але не тут-то було.

Микола повернувся додому і випадково почув, як його дружина Марина розмовляє телефоном. Вона скаржилася комусь на відсутність романтики у їхньому шлюбі. Саме тому Микола вирішив здивувати її сніданком у ліжко наступного ранку. Однак Марину не вразили зіпсована ковбаса та погано зварені яйця, а кава пролилася їй на ноги. Незважаючи на всі зусилля, спроба Миколи побути трохи романтичним провалилася з оглушливим тріском.

Пізніше того ж дня Микола знову підслухав, як Марина розмовляла телефоном, цього разу хваляючись перед подругою романтичним жестом свого чоловіка. Микола відчув почуття задоволення, але все ж таки був розчарований тим, що Марина не оцінила його зусиль того ранку.

Наступного дня Марина попросила Миколу сходити до магазину та купити на сніданок ковбасу та булочку пом’якше. Микола повернувся з трояндою в роті і вклонився своїй дружині, яка посміялася з його спроб бути елегантним і галантним. Натомість подружжя погодилося в одному: важливо, щоб у них були міцні та добрі стосунки – і що сніданок краще подавати за столом.