Син умовив мене взяти кредит на своє ім’я, щоб вони могли оформити іпотеку. Незабаром стало зрозуміло, що я даремно довіряла своєму сину.

Якийсь час тому мій син переконав мене взяти кредит, щоб допомогти їм із початковим внеском за квартиру, стверджуючи, що у них все розраховано, щоб упоратися і з кредитом, і з іпотекою. Незважаючи на мої сумніви щодо їхнього плану та тягаря кредитів, я була впевнена, що вони впораються з фінансовою відповідальністю. Спочатку я сумнівалася у необхідності брати на себе борги, якщо вони могли б поступово накопичувати гроші, живучи без орендної плати у моїй другій квартирі.

 

Однак вони віддали перевагу незалежності та власному житлу, пославшись на незадовільні умови в моїй квартирі. Після довгих умовлянь я здалася та оформила кредит на 200 тисяч, вважаючи, що оплату вони візьмуть на себе. Спочатку все справді йшло гладко: я оформила кредит, вони – іпотеку, але потім вони вирішили завести дітей, що значно скоротило їхні доходи та можливість виплачувати обидва кредити.

 

Звернувшись до сина, я отримала розчаровуюче визнання, що вони більше не можуть виконувати свої обіцянки з погашення кредиту, залишаючи мене розпоряджатися ним самостійно. Розчарована і почуваючись зрадженою, я задумалася про продаж або здачу в оренду своєї другої квартири, щоб покрити борг, підозрюючи, що вони, можливо, могли з самого початку планувати саме такий результат. Цей досвід сильно підірвав мою довіру і готовність допомагати моєму сину та його сім’ї у фінансовому плані . Хоча я знаю, що знайду спосіб вийти з цієї ситуації, але мені все одно прикро.