Аня щодня помічала старого, який самотньо сидів на лавці за будь-якої погоди. Одного разу вона вирішила підійти до нього і невдовзі зрозуміла, що старому потрібна допомога.

Аня часто бачила старого, який самотньо сидів на лавці в будь-який час дня та ночі, незалежно від погоди. Спочатку вона не звертала на це уваги, вважаючи, що він просто насолоджується свіжим повітрям. Однак коли почався сильний дощ, а він все ще залишався на вулиці, Аня зрозуміла, що щось не так… Якось вона підійшла до старого і запропонувала допомогу. Вона помітила, що він виглядає нездоровим, точно недосипає і дуже голодний.

Незважаючи на його життєрадісний вигляд, було очевидно, що йому тяжко. Аня запросила його до себе додому, приготувала йому чай та бутерброди та запропонувала місце для відпочинку. Старий, якого звали Кирило Петрович, зрештою неохоче розповів свою історію. Він жив по сусідству і колись вів цілком пристойне життя з дружиною у просторій квартирі. Після втрати дружини до нього переїхав онук з дружиною, нібито для того, щоб допомагати. Але натомість вони забирали у старого всю його пенсію і відверто нехтували ним. Невістка була особливо груба, і врешті-решт вони перестали навіть годувати його.

Advertisements

Зараз вони збиралися відібрати у нього квартиру. Ганна була вражена і вирішила звернутися до свого адвоката. У результаті вони подали заяву до соціальних служб, що призвело до розслідування. Влада була приголомшена поганими умовами життя, відновила пенсію, а потім виселила онука та його дружину. Після того, як усе вляглося, Кирило продав свою квартиру, купив однокімнатну для себе та ще одну для онука, сподіваючись, що той хоча б зараз отямиться. Вдячний Ані за допомогу, він залишив їй свою квартиру в заповіті, висловлюючи глибоку вдячність і вважаючи її єдиною сім’єю.

Advertisements