Мільярдер усиновив 17 дітей і не збирається зупинятися на досягнутому!

Роман Авдєєв – відомий російський філантроп, банкір і мільярдер, входить до списку 100 найбагатших людей світу за версією Forbes. Але головним ділом свого життя він вважає не роботу, а свою велику родину. Роман і його дружина мають 23 дитини, 17 з яких – прийомні.

Advertisements

Батько сімейства збудував на своїй ділянці кілька особняків, де обладнав ігрові кімнати, кінотеатр, басейн та навіть гірськолижний схил для дітей.

Багатодітний батько дуже шкодує, що не може поєднати всю сім’ю: дорослі діти навчаються за кордоном і тому повертаються додому лише на літні канікули.

Перш ніж зважитися на усиновлення, Роман і його дружина багато думали і запитували: чи зможуть вони взяти на себе таку величезну відповідальність?

«Ми з дружиною довго обговорювали: можна чи не варто. Тому що була така історія – я довгий час допомагав дитячим будинкам, згодом зрозумів, що це не працює. Переломний момент настав в одному з дитячих будинків, де мене попросили обладнати кухню.

Я з задоволенням погодився, бо чудово розумію, як потрібні дітям навички самодопомоги. Адже в дитячому будинку діти харчуються у їдальні, а коли закінчують школу у 18 років, то практично нічого не вміють робити – ні картоплю чистити, ні мити посуд, ні борщ готувати. І така кухня потрібна саме для того, щоб навчитися цим простим навичкам», – сказав Роман.

Спілкування з вихованцями дитячого будинку справило на мільярдера незабутнє враження. Діти навіть не знали, як виглядає цукор – у їдальні їм уже давали солодкий компот та солодку кашу, тому звичайного цукру вони ніде не бачили.

«Вони не знають елементарних речей: як платити за квартиру, як спілкуватися з людьми, як розрахувати гроші так, щоб їх вистачило на місяць. Ось чому у багатьох випускників дитячих будинків така незавидна доля. І коли я нарешті зрозумів це, вирішив, що назавжди вилучу дітей з цієї системи – це все, що я можу. Я впевнений, що тільки в сім’ї можна виховати цілісну особу».

За словами Романа, погану спадковість можна подолати добрим і правильним вихованням. Роман також радий, що йому так пощастило з дружиною. Саме на її плечі лягають домашні проблеми та ведення домашнього господарства.

Коли у Романа з’являється час, він займається з дітьми математикою. Особливу увагу він приділяє англійській, яка стала для них другою мовою.

У той же час усі діти мільярдера відвідують звичайний муніципальний дитячий садок та звичайну загальноосвітню школу. Роман Авдєєв започаткував фонд “Арифметика добра”, який займається пошуком прийомних сімей для дітей-сиріт. На рахунку фонду вже 313 дітей, які знайшли родини за його допомогою. Крім того, при фонді працює спеціальний клуб, який допомагає самим прийомним батькам.

Advertisements