Мій новий «залицяльник» щотижня просить гроші «для мами»

Пишу сюди, бо не знаю, що робити далі. З одного боку, я маю кохану людину, з іншого — мої гроші. Будь ласка, дайте пораду. Я давно в розлученні, ще з тих пір, коли мої діти були маленькими. Колишній чоловік не платив аліменти і навіть на свята не дзвонив. Все тягла сама, але величезну допомогу надавали мої батьки. Без них мені було б тяжко. 26 років свого життя я присвятила дітям та роботі. Спочатку я працювала прибиральницею в супермаркетах та офісах, хоча за освітою я медик. Про особисте життя тоді не було часу навіть замислюватися. Хто зверне увагу на жінку, яка одна виховує двох дітей? Але я змогла багато чого досягти.

Зараз я маю свою стоматологічну клініку у Львові, купила дітям квартири, собі — машину. Батькам подарувала будиночок за містом, про який вони давно мріяли. Моя донька Кароліна заміжня, живе з сім’єю в Івано-Франківську, а син — з дружиною у Львові. Вони часто приходять до мене у гості з онуками. У березні я познайомилася з Ростиком на одній з медичних конференцій. Він був привабливим, доглядав мене — квіти, кафе, прогулянки. Здавалося, знайшлася та сама людина. Але через три тижні все змінилося.

Advertisements

Якось він попросив у мене 5000 гривень на лікування мами. За його словами, у неї були проблеми з серцем. Я повірила та дала йому гроші. Проте минув тиждень, а грошей він не повернув. Потім Ростик попросив ще 10 000 гривень: – Я у мами єдиний син, і ніхто, крім мене, не може подбати про неї, – сказав він. Я нагадала йому про перший борг, але він послався на затримку зарплати і сказав, що у крайньому випадку візьме кредит. Я знову повірила і дала йому гроші, хоч мене вже долали сумніви. Подруга прямо сказала, що він може бути альфонсом:

– Він показував тобі фото мами чи казав, який у неї діагноз? – Ні. – Ось бачиш, він тебе просто використовує, щоби виманити гроші. Слова подруги змусили мене замислитись. Ростик справді не розповідав мені про діагноз матері чи лікарню, де вона лікується. Але я не хотіла питати його прямо, адже мені він дуже подобається. Я навіть думала, щоб створити з ним сім’ю. На сьогоднішній день його борг зріс до 30 тисяч гривень. Звичайно, я починаю сумніватися, чи він не захоче ще грошей, а потім зникне. Але все ж таки хочеться вірити, що Ростик не такий. Дітям я поки що нічого не говорила, адже вони напевно почнуть лаяти мене за те, що я довіряю чужій людині. Я не хочу втрачати коханого через гроші, але, з іншого боку, 30 000 гривень — це не маленька сума. Підкажіть, як мені вчинити?

Advertisements