Степан із Наталією вирішили продати будинок у селі, і перебратися до міста, ближче до дітей. Але не знали вони як у старості років це обернеться для них.

Після армії Степан збирався перебратися до міста. Навіть роман з Наташкою, що бурхливо розвивався, не впливав на його рішення, адже це все було несерйозно. Так він рахував. З Наташкою вони зійшлися, але одружитися Степан не збирався. Навіщо? Він все одно з нею надовго свою долю пов’язувати не збирався. Але поки він збирався їхати, народилася їхня перша дитина. А потім один за одним ще троє. Так і залишився Степан жити у селі, господарством обзавівся, щоб дітей легше було піднімати. Вони з дружиною багато працювали, щоб допомогти дітям самим облаштуватись, знайти своє місце в житті. Діти вважали за краще перебратися жити в місто, а потім і їхніх старих почали кликати до себе.

Говорили, що так їм буде спокійніше. Степан Петрович з Наталією Семенівною, продавши будинок, купили однокімнатну квартиру в передмісті і перебралися ближче до дітей. У місті Наталія Семенівна звикла дивитися по телевізору різні ток-шоу та судові розгляди. З них вона і дізналася, що якщо подружжя не перебувають у шлюбі, то й майно їх спільним не вважається. А оскільки за всі ці п’ятдесят років благовірний не спромігся зробити їй пропозицію, то й квартира ця, після його смерті, може їй не дістатись. І куди вона піде? Приживалкою до дітей? Цього Наталія Семенівна не хотіла. А тому вимагала від Степана Петровича офіційно оформити їхні стосунки. Як це не дивно, але Степан Петрович одружуватися не хотів.

Advertisements

Дорожив своєю свободою. Сміх, та й годі. Однак сльози дружини справили свою дію і довелося Степану Петровичу збирати документи та подавати заяву до РАГСу. Там їм дали час обмірковувати своє рішення. Степан Петрович засмутився, адже можуть і не дожити. Але працівники РАГСу його підбадьорили та попрощалися. Минуло два місяці. Чи то він дуже сильно сумував, що доведеться попрощатися зі своєю горезвісною свободою, чи Наталя Семенівна щось ще виглядала у своєму телевізорі, та тільки виходити заміж вона тепер не хоче. А на здивовані розпитування Степана Петровича відповідає, що не впевнена у його любові до неї. Тож тепер Степан Петрович з ранку до вечора намагається довести дружині, що дорожче за неї в нього нікого немає.

Advertisements