9-річна Марина дізналася, що від сусідки за палатою відмо вилися батьки. Дівчинка почала чекати маму, що сказати їй найважливіші слова у своєму житті.

Їй було 8. Лікарня. Дві дівчинки-сусідки: 7-річна Надя, та 9-річна Ася. Вхідні двері відчинилися, і медсестра Валя внесла маленький пакунок: – Дівчатка, у нас нова. Їй лише 6 місяців. Її звуть Таня. Дівчинка рідко nлакала, але в її nлачі можна було чути “ма-ма”. Сусідки по палаті робили все можливе, щоб підбадьорити малу. Личко Тані щоразу осяявало усмішкою. Весь вечір сусідки-подруги сиділи на підвіконнях і чекали на своїх батьків.

Але до Тані чомусь ніхто не приходив. Того вечора всі лежали у своїх ліжках, коли з-за дверей почулася розмова. -Мати від неї відмовилася. ”Як таке можливо?” – Дзвеніло в голові у Маринки. Вона схопилася з ліжка і босими ногами кинулася до столу медсестри. – Чому відмовилися? – кричала дитина. І тітка Валя все пояснила. Прийшовши до тями, Марина повернулася до nалати.

Вона взяла дівчинку на руки і понесла до свого ліжечка. Ме дсестри всі розповіли матері Марини. – Доню, ти можеш упустити дитину! -Ні, мамо, давай заберемо її. Я дбатиму про неї. Будь ласка. Просто візьмемо її і віднесемо звідси. Минули роки. Молодша сестра Таня у всьому доnомагала Марині – виховувати маленьку доньку сестри – Любочку. Чоловік Володя часто вирушав у багатомісячні подорожі, і якби не Таня, Марина не знає, як вона справлялася з домашніми справами.