Я працюю ліkарем. Одного разу до мене на прийом прийшла бабуся з онуком років 16

Я працюю лікарем. Одного разу до мене на прийом прийшла бабуся з онуком років 16. Хлопчик цей — ангельської зовнішності — великі сині очі з сумним поглядом. Яке було моє здивування, коли я зрозумів, що від цього юного ангела … несе перегаром. Я відкрив медкарті, і у мене потемніло в очах. Там було те саме знайоме мені прізвище …Я народився і виріс у бідній родині. Батьки заробляли небагато — на життя вистачало, але предметів розкоші ми собі дозволити не могли. Завжди розумів, що міг би мати надію в фінансовому питанні тільки на себе.Дуже хотів пов’язати своє життя з медициною, але навчання коштувало диких грошей, тому старанно вчився і прикладав багато сил. Поступив на бюджет, паралельно підробляв.

Мені був 21 рік, коли я зустрів її. Дуже полюбив одну дівчину, на пapy років молодшу за мене, почали зустрічатися. Вона була дуже талановита, вчилася на архітектурному, шалено красиво малювала — їй пророкували блискучу кар’єру.
На той момент ми були разом трохи більше півроку, коли дізналися, що вона вагітна. Скажу чесно, дітей я тоді не хотів ні за яких умов. Я виріс в родині з низьким достатком і знав не з чуток, що це таке і як непросто жити в таких умовах. Ми не мали ні окремого житла, ні повної освіти, ні пристойної роботи, перебиваючись підробітками.
Поговоривши і зваживши всі за і проти, прийшли до спільного рішення, що вона зробить аборт. Я знайшов гроші і сходив з нею в клініку; вона сказала, що все пройшло нормально.

Наші відношення не протрималися довго після того випадку. Через кілька тижнів вона порвала зі мною, змінила університет і поїхала з міста. Від її подруги дізнався, що вона знайшла собі чоловіка. Я важко переживав той період, але розумів, що якби ми залишили дитину, то втратили б всe. Я не був готовий покинути навчання, занадто багато сил уже було покладено. Роки йшли, я нічого про неї більше не чув.Минуло 16 років, я став успішним кардіохірургом. Одного разу до мене на прийом прийшла бабуся з онуком. Хлопчик цей — ангельської зовнішності — великі сині очі з сумним поглядом, білі кучері, але виглядав він не дуже добре. Його бабуся пояснила, що їх направили до мене через проблеми з серцем y онука.Яке було моє здивування, коли я зрозумів, що від цього юного ангела … несе перегаром.

При огляді з’ясувалося, що він уже кілька років регулярно вживає алкоголь і багато курить. З його проблемами зі здоров’ям робити цього не можна було категорично, про що я відразу і повідомив. На що хлопчик відповів, що йому плювати на своє життя, через що бабуся розплакалася.Я відправив його в коридор, а жінку спробував заспокоїти. Вона почала розповідати, що хлопчикові було всього 9 років, коли померла його мати (дочка цієї жінки), і його весь цей час виховував вітчим, який виявився не дуже хорошою людиною.Після см ерті дружини він почав пити, спускав гроші в ігрових автоматах, після чого з’явилися речовини, a отже, і борги — все пішло no накатаній. Вихованням пасинка йому було ніколи займатися в перервах між пиятками …

Я відкрив медкарту, і у мене потемніло в очах. Там було прізвище тієї самої дівчини (дуже рідкісне, я не міг переплутати), та й зовні хлопчик був неймовірно схожий на свою матір. Як виявилося, вона дійсно залишила тоді дитину і переїхала в інше місто.Я пообіцяв собі допомогти хлопчикові, навіть якщо стільки років нічого не знав. Спрощувати мені життя він зовсім не збирався — влаштовував сутички в лікарні, курив в палаті, хоча лежав там не один, одного разу навіть вкрав спирт.Я зізнався бабусі, що я батько її онука. Жінка слізно просила мене вилікувати його і поставити на ноги, що йому в такому віці потрібна чоловіча підтримка, яку він ніколи не отримував. Своїх дітей у бабусі не залишилося, тому свою любов вона намагалася дати онукові, але той буквально вбивав себе з кожним днем.

Я розумів, як сильно винен перед ним і його матір’ю, тому старався з усіх сил. Перший рік спільного проживання виявився особливо складним, але зараз моєму синові вже 20 років, і він здобуває освіту, яку сам вибрав, я дуже його люблю.Здається, хлопчикові передався талант від матері. Немає сенсу гадати, що було б, зроби ми все інакше в юному віці, але не можу ніяк перестати шкодувати про те, що колись залишив їх. А як би ви сприйняли такі зміни у своєму житті?